Paella Today ha sigut un dels fenòmens cinematogràfics de la temporada. Per a completar el seu èxit, els productors de la cinta li van encarregar a Lucía Sabater un llibre amb les mateixes vivències i els mateixos personatges. L’escriptora recomana llegir el llibre i veure la pel·lícula per a comprendre millor la història que s’explica en tots dos.

P: Què podem trobar en llibre ‘Paella Today’?

Sí, la veritat és que és una sorpresa. No estem acostumats al fet que siga d’aquesta manera, primer la pel·lícula i després el llibre. Vaig preguntar a molts amics escriptors si coneixien algun cas i crec que és el primer. L’encàrrec al principi em va sorprendre però després em va agradar i ho he fet a mi manera, és a dir, adaptar el guió al meu llenguatge.

P: Per a explicar la història has utilitzat a les gàrgoles que existeixen en la ciutat no és així?

Sí, necessitava un element que des d’a dalt explicara tot el què passava en la ciutat i narrara les situacions dels personatges però que, al mateix temps estigueren fora d’ells. I se’m va ocórrer que anaren les gàrgoles ja que estan en un punt molt alt de la ciutat i té una visió global de tot.

P: Quant a la pel·lícula i el llibre és millor llegir-se el llibre i després veure la pel·lícula? És millor fer-ho a l’inrevés?

Doncs són coses complementàries. La pel·lícula és una comèdia divertidíssima. El llenguatge del cinema és molt més ràpid, més visual. I el llibre és més complet perquè et permet ficar-te en la pell dels personatges i açò t’ajuda a comprendre molt millor, no solament el llibre, sinó també la pel·lícula.