Volta

València es torna a engalanar per a celebrar una nova edició de la Volta a Peu València Caixa Popular, la carrera més antiga de la ciutat. El seu 36ª edició (la 64ª de l’època antiga), continua confirmant-se com una de les cites més populars, valencianes i lúdiques del calendari de carreres de la província. Amb més de 9.000 corredors inscrits i sabent que és una prova popular en la qual la participació es dispara en les últimes hores, l’organització, a càrrec de la SD Correcaminos, espera congregar una xifra de corredors semblada als 11.387 de la passada edició.

El cens, en aquest 2018, destaca per una novetat molt important: la xifra de participació femenina supera el 50%, la qual cosa converteix a aquesta carrera popular en una de les primeres amb major nombre de dones que d’homes inscrits. Aquesta és una prova que la pràctica del running continua estenent-se cada vegada més i amb major incidència entre el públic femení.

Principals favorits al triomf

La Volta a Peu València Caixa Popular s’identifica pel seu caràcter popular i la massiva participació de ciutadans valencians poc habituats a la pràctica del running però que desitgen formar part d’un esdeveniment com aquest. No obstant açò, la prova també compta amb un vessant esportiu i un palmarès que destaca a grans atletes populars valencians que han aconseguit algun triomf en el traçat de la Volta a Peu. Per a aquest 2018, alguns dels favorits inscrits fins al moment són Jauad Oumellal, Octavio Sanchis o Nacho Cáceres, que cercaran arrabassar la victòria a Agustín Sieres, vencedor en 2017 i que també prendrà l’eixida. Per la seua banda, entre les dones destaca la presència de Fatima Ayachi, que tindrà com a principal rival per a fer-se amb el triomf a l’actual campiona, Davinia Albinyana. Cal recordar a més que tots tractaran de batre el rècord del circuit que ostenten Ouais Zitane en homes i Isabel Checa en dones amb 23:31 i 27:15 respectivament.

Encara que no córregues, participa

La carrera valenciana més popular també convida a la ciutadania al fet que participe. No tot és córrer en la Volta a Peu València Caixa Popular, la festa esportiva de la ciutat. Tot aquell que no participe com inscrit podrà unir-se a les múltiples animacions que hi haurà al llarg del recorregut per a recolzar als corredors en el seu trajecte cap a la meta, situada en el Passeig de l’Albereda.

Un matí d’esport que es perllongarà amb el València-Deportivo

Després de la finalització de la Volta a Peu València Caixa Popular hi haurà diferents activitats per a tots aquells que participen en la prova. A més, després de la celebració de la carrera popular, molts dels participants prendran l’Avinguda d’Aragó també per a acudir a l’últim partit de la temporada 2017/2018 de la Lliga Santander que enfrontarà a València CF i al Deortivo de la Coruña a Mestalla. Per a l’hora de la trobada (12:00 hores), la zona de celebració haurà quedat buidada, per la qual cosa els accessos i les zones d’aparcament estaran habilitades a partir de les 11:30, després de la finalització de la carrera.