Valencia no prohibirá las más de 40 concentraciones del 8M
Manifestación del 8M celebrada en el centro de Valencia en 2020.

La ciutat de València no suspendrà les concentracions organitzades per al 8 de març amb motiu del Dia de la Dona. La Delegació del Govern ha confirmat que manté la seua postura i dóna llum verda al 8M.

Des de l’organisme que dirigeix Gloria Calero s’ha assegurat que no existeixen informes sanitaris ni policials que recomanen la suspensió. A més, assenyalen que el dret de concentració continua estant permès amb l’estat d’alarma.

La Delegació del Govern en la Comunitat Valenciana s’ha reafirmat així en la seua decisió de permetre els actes reivindicatius del pròxim dilluns. Tot el contrari ha succeït a Madrid. Allí han anunciat la prohibició de les 104 concentracions i manifestacions sol·licitades per al 8M.

Salut Pública ha recomanat a la Delegació del Govern de la capital la prohibició dels esdeveniments reivindicatius. Les estimacions marcaven que podrien acudir a elles al voltant de 60.000 persones. A més, això es produiria en un escenari en el qual Madrid és l’autonomia amb més incidència acumulada d’Espanya amb 261 casos per cada 100.000 habitants.

LES 43 CONCENTRACIONS DEL 8M

Segons les últimes dades de la Delegació del Govern, hi ha un total de 43 concentracions autoritzades entre València i Alacant. En total seran 23 actes a la província de València i 20 en la d’Alacant. Per contra, a Castelló no s’ha organitzat cap acte reivindicatiu per al Dia de la Dona.

Segons han explicat, la majoria d’actes estaran dispersos per diferents punts de les ciutats. A més, han detallat que hi haurà aforaments limitatsEsperen que no se superen els 300 assistents en cap dels casos.

Respecte a les manifestacions, en aquesta ocasió no hi ha cap convocada en tota l’autonomia. Sí que està prevista una concentració per part de l’Assamblea Feminista al carrer Colón, sent aquesta la que podria moure a més persones.