Navidad

Encara que costa pensar ja en el Nadal sense haver celebrat encara Halloween, l’Ajuntament de València ha anunciat les novetats d’enguany: s’instal·laran elements ornamentals en més d’una trentena de punts de la ciutat, entre carrers, places i pobles de València i es reforçarà la il·luminació en tots els carrers que donen en la plaça de l’Ajuntament.

El consistori destinarà 121.000 euros per al contracte de la il·luminació de Nadal a València. S’incrementa així en més d’un 20 per cent respecte a l’any anterior, quan es van invertir 96.800 €. Amb este increment, el govern municipal tracta de donar resposta a les demandes dels veïns arribant a tots els barris, com ha explicat la regidora de Gestió de Recursos, Luisa Notario. De fet, s’ha inclòs enguany la Font d’En Corts on, per petició ciutadana, lluirà un rètol de “Bon Nadal” en la carretera.

En esta mateixa línia, el regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset, ha assenyalat que es manté la descentralització en els barris impulsada els últims anys, i també es reforça el Centre Històric per a ajudar el xicotet comerç en la seua campanya de vendes més important de l’any. “El Nadal és estratègic per a València, una festivitat que l’Ajuntament ha reforçat amb la incorporació de la doble sessió de Campanades, la Bústia Real i les activitats en els barris, o la nova configuració artística de la Cavalcada de Reyes per a convertir-la en la qual la ciutat mereix”.

Es preveu la instal·lació de quasi 120 punts decoratius de llum per tota la ciutat que inclou arbres de Nadal, rètols, arcs, la il·luminació del Betlem, etc. en més d’una trentena de carrers, places i pobles de València, que suposen elements d’atracció per a complementar la resta de propostes lúdiques i dinamitzar els carrers i places urbanes durant aquestes festes. Tot això, seguint criteris de sostenibilitat i amb la implantació de noves tecnologies que equilibre el menor consum energètic i un alt valor estètic, segons s’assenyala en les condicions del contracte.