alcohol

Adéu al botelló i al descontrol nocturn dels joves. El Consell ha dit prou a les festes al carrer a partir d’aquest cap de setmana. L’objectiu és frenar una de les principals vies de contagi entre els joves, la població més afectada per la cinquena ona.

Aquest divendres la Generalitat modificarà el Decret llei del Règim Sancionador perquè el botelló passe a considerar-se una “falta greu”. Aquesta modificació suposa triplicar les multes encarint considerablement la seua quantia.

Amb aquest canvi, els infractors que beguen al carrer hauran de fer front a unes multes que aniran des dels 601 als 30.000 euros. Amb aquestes quantitats es pretén dissuadir als més joves d’aquesta pràctica que ha pres auge des de la fi del toc de queda.

Una altra de les novetats serà referent a la venda d’alcohol. El Consell modificarà avui la Llei de Sanitat de 2014, concretament el punt d’horaris. Així, a partir d’ara les grans superfícies comercials i establiments de venda tindran prohibit vendre begudes alcohòliques a partir de les 20.00 hores en lloc de les 22.00 hores com està fixat actualment.

Aquesta mesura també va enfocada a frenar els botellones i les festes dels joves. No obstant això, les terrasses i espais hostalers sí que tindran permesa la venda per a consum en local.

MÉS VIGILÀNCIA POLICIAL

D’altra banda, la Generalitat Valenciana ha insistit en la necessitat de comptar amb les Forces i Cossos de Seguretat. El màxim responsable del Consell, Ximo Puig, ja s’ha posat en contacte amb la Delegació del Govern per a coordinar les accions a seguir.

S’ha sol·licitat incrementar la presència policial per a exercir la màxima vigilància als carrers. Amb això se cerca que les sancions s’apliquen i eliminar així la pràctica del botelló per a frenar els contagis.