Més de 50.000 persones, entre corredors i acompanyants, visitaran este cap de setmana la ciutat amb motiu de la 38 edició de la Marató València Trinidad Alfonso i la prova 10K, que tindran lloc el diumenge dia 2. “És el segon gran esdeveniment, després de Falles, que major impacte econòmic i projecció internacional genera”, ha explicat la regidora de Turisme, Sandra Gómez, durant la presentació de la competició.

La Marató València Trinidad Alfonso i la 10K que recorreran els carrers de la ciutat este diumenge “consoliden València com una destinació més enllà del seu estil mediterrani de vida, el seu sol i les seues platges, sinó com una ciutat que ofereix alternatives atractives durant tot l’any”. Un total de 22.2000 esportistes s’han inscrit a la competició, dels quals 6.139 (27,6%) són de la Comunitat Valenciana, 8.147 (36,6%) de la resta d’Espanya i 7.955 (35,85) estrangers, la qual cosa suposa 2.063 participants internacionals més que en la passada edició.

L’edila s’ha referit al “impacte indiscutible” de la prova esportiva, que en 2017 va deixar 20 milions d’euros a València. “Per cada euro invertit per l’organització, la ciutat va rebre 4,8”, ha recordat. “Des de l’Ajuntament volem que la gent que corre es porte la millor de les experiències”, per la qual cosa Turisme València ha gestionat ofertes per als atletes, els autobusos de l’EMT seran gratis el diumenge i es posarà en marxa un operatiu especial de neteja i de Policia Local.

Durant l’acte, Sandra Gómez ha estat acompanyada d’Elena Tejedor, directora de la Fundació Trinidad Alfonso, i Juan Botella, gerent de Correcaminos. Teixidor ha destacat la creació de la plataforma Welcome València, a la que estan adherits 60 establiments de la ciutat i la seua àrea metropolitana, que ofereixen facilitats als corredors, tals com servei hoteler de batega check out, desdejuni des de les 6 del matí o devolució de l’import sense recàrrec en cas de lesió. Per part seua, el representant de Correcaminos ha ressaltat l'”oportunitat que suposa per a tots la quarta marató més populós d’Europa”.

Valencia adelanta el encendido de las luces de Navidad