Valencia se llena de turistas por Semana Santa
Una turista fotografía una procesión de la Semana Santa de Valencia.

La Fundació Municipal de Promoció Turística, Visit València, manté unes previsions optimistes per a l’ocupació turística de la ciutat durant els dies grans de la Setmana Santa. En el sondeig realitzat entre el sector hoteler de València, es registra una ocupació del 89% en Dijous Sant; del 94% en Divendres Sant; del 92% per a Dissabte Sant; i d’un 74% per a la nit de Diumenge de Pasqua.

El regidor de Turisme i Internacionalització i president de Visit València, Emiliano García, ha afirmat que “atès que esperem gaudir d’una Setmana Santa assolellada, l’ocupació podria aconseguir nivells molt pròxims al 100% gràcies a la reserves d’última hora“.

“Són excel·lents notícies tant per al sector de l’allotjament com per al de la restauració i altres sectors turístics complementaris”, ha assenyalat García. El regidor també ha destacat el “treball dur” realitzat per a deixar arrere aquests dos anys de pandèmia. “El treball, unit a la intensa activitat promocional que hem realitzat, ens permet mantenir el posicionament de València com a destí sostenible; avantguardista i amb un gran atractiu cultural”.

Segons les dades de Visit València, durant l’any 2019, última Setmana Santa abans de la pandèmia del coronavirus, les previsions d’ocupació eren del 74% per al Dijous Sant; 85% per a Divendres Sant; 75% per a Dissabte Sant i 75% per a Diumenge de Resurrecció.

Finalment, les reserves als hotel es van incrementar durant els últims dies. L’ocupació final va ser del 90% per a Dijous Sant; 92% en Divendres Sant; 91% en Dissabte Sant i del 73% per a Diumenge de Pasqua.

La Setmana Santa Marinera de València

A més del sol i platja i una gran oferta cultural i gastronòmica, València ofereix també la seua Setmana Santa Marinera. Aquesta festa d’interès turístic nacional és una de les celebracions espanyoles més autèntiques i originals. La seua història es remunta al segle XV en els costums dels antics pescadors.

A més, la gastronomia típica dels Poblats Marítims ofereix aquests dies el seu sabor més tradicional amb plats com la titaina i les mandonguilles de bacallà.