labdeseries

La proliferació de les plataformes de streaming durant aquesta última dècada ha revolucionat per complet la indústria audiovisual. Netflix, Amazon, HBO, Hulu… cada vegada són més les multinacionals que s’han llançat a la producció pròpia de ficcions amb la finalitat d’incorporar-les als seus serveis on demand.

Això s’ha vist reflectit en el consum audiovisual, i és que les sèries han viscut un boom absolut. El consum a la carta i fragmentat, l’existència d’algorismes amb recomanacions a mesura i unes tarifes relativament assequibles han facilitat d’una manera considerable l’accés a les ficcions seriades.

Resulta estranye avui dia no conèixer la figura de Walter White, de Danaerys Targaryen o de Tony Soprano. Vivim en un culte constant a la xicoteta pantalla, i en aquest context sembla lògic que proliferen els festivals exclusivament de sèries.

És el cas de LABdeseries, un festival pioner promogut pel Institut Valencià de Cultura (IVAC) que se centrarà en aquest format audiovisual. Ho farà del dia 11 al 14 d’abril entre la Filmoteca de València i el Palau de l’Exposició, i comptarà amb experts que analitzaran algunes de les sèries més importants dels últims temps.

Black Mirror i Joc de trons seran dos dels títols protagonistes en aquesta primera edició d’un festival que compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de València, l’Institut Valencià de la Joventut (IVAJ), la SGAE i EDAV (Escriptors de l’Audiovisual Valencià).

També rebrà un tractament especial la producció nacional de sèries, que es troba en un moment estupend. Es debatrà sobre els seus processos de producció i s’obrirà la porta a la promoció d’algunes de les ficcions nacionals que estan per venir.

Aquest esdeveniment cultural sense precedents comptarà amb projeccions i debats al voltant de la figura de les sèries en la vida actual. En ells intervindran guionistes, directors, divulgadors científics, periodistes, escriptors i sociòlegs.

Si no t’ho vols perdre, visita la pàgina web de l’esdeveniment per a més informació.

Glòria Tello: “La Mostra de València té molt a dir en el sector cinematogràfic”