Intu Mediterráneo.
Intu Mediterráneo.

Va ser en 2011 quan es va anunciar l’arribada a València del qual seria el centre comercial més gran d’Espanya: Port Mediterrani. Rebatejat després com Intu Mediterraniaquest gran espai preveia el seu desembarcament en el paratge dels Moles (Paterna). Ara, no obstant això, sembla que aquest nou concepte d’espai comercial i d’oci no veurà la llum.

En total, es tractava de 500.000 metres quadrats que abastarien restauració i tot tipus de botigues. Així mateix, també estava pensat que incloguera diverses activitats esportives com patinatge, escalada i fins i tot surf urbà.

El bloqueig polític del Consell ha generat una sèrie de normes que impossibiliten el seu futur. Així, un dels grans problemes amb els quals comptava aquest projecte era la seua ubicació. De fet, un dels seus grans enemics ha sigut el Pla d’Ordenació dels Recursos Naturals (PORN) del Parc Natural del Túria, que protegia l’espai on es volia edificar.

Los nuevos grandes centros comerciales que llegarán a Valencia
Proyección del macrocentro comercial Intu Mediterrani.

Què se sap sobre l’obertura del centre comercial Turianova?

A diferència d’Intu Mediterrani, el centre comercial Turianova continua amb la seua posada en marxa. D’aquesta forma, el nou barri de La Fe podria donar la benvinguda a aquest espai en 2024.

Es tractarà d’un centre comercial molt diferent als que compta la ciutat de València: un espai obert amb nous conceptes per a les botigues, restaurants i locals d’oci. De fet, la seua grandària permetrà que competisca amb grans espais com els d’Heron City o Aqua.

En el mateix sòl terciari de 168.000 metres quadrats hi haurà altres espais per a oficines i hotels. En total, la signatura estima que tot el projecte permetrà la creació de 14.000 ocupacions directes i indirectes.

Les instal·lacions estaran situades enfront de l’Hospital de La Fe. Així, formarà part de Turianova, el complex d’habitatges i serveis que construeix AQ Acentor. Aquest centre comercial ja ha sigut autoritzat per part del Consell. Per això, tot apunta que prompte formarà part de la llista de grans centres comercials de València.