virtual
La Fallera Mayor Infantil descubre la primera falla en realidad virtual.

Canta, es mou i fins i tot trenca el sostre. Quan semblava que tot (o quasi tot) estava inventat i que els ressorts de la innovació havien tocat sostre, el món faller torna a reinventar-se. Divendres que ve 8 de març tindrà lloc la plantà de la primera falla en realitat augmentada de la història de València.

La plaça central del Centre Comercial El Saler acollirà, com centenars de racons de la ciutat, un monument que podrà ser visitat fins al dia 19 de març, quan desaparega sota les flames d’un foc que per primera vegada serà virtual.

El monument, que s’erigeix com un element virtual, aconsegueix unes dimensions similars a les d’una falla i guarda moltes similituds amb els dissenys més tradicionals que esperen l’eixida dels tallers fallers. Per a la seua creació s’han invertit més de 400 hores de modelatge en 3D i programació en unreal engine, i s’ha seguit un procés semblant al d’una falla convencional en el qual ha col·laborat Vrave Agency.

La Fallera Major de València, Marina Civera, observa la falla en realitat virtual.

Tot aquell vulga contemplar el monument (Dies 8, 11, 12, 13 i 14 de 16.30 a 21:30h i 9, 10, 15, 16, 17, 18 i 19 de març d’11 a 21h) haurà de fer ús d’unes ulleres Oculus Go, que sense necessitat d’estar connectades a cap dispositiu extern ofereixen un rendiment i una qualitat d’imatge que fan molt sorprenent l’experiència.

El disseny, els colors, la música incorporada i les més de 7 animacions, entre les quals destaquen un coet que trenca la cúpula de l’edifici, un goril·la gegant addicte a les roses i una muntanya russa que rivalitza amb la velocitat de la Ferrari, seran sens dubte, un autèntic reclam per als amants de les falles.

Una visita fallera amb premi

Per a agrair la visita a tot aquell que s’acoste a gaudir de l’experiència, el Centre Comercial ha posat en marxa, a través dels seus perfils en les xarxes socials, una sèrie d’accions entre les quals es troba un concurs diari amb el qual aconseguir unes entrades de cinema.

Per a això, serà necessari: compartir un selfie després visitar la falla, esmentar al centre comercial, i indicar l’etiqueta #LafallaNuncavista. A esta acció se li suma una original “Replegà de Likes”, que permetrà a la falla que més likes aglutine, després de compartir un post habilitat en portal del facebook del Saler, aconseguir fins a 1.500€.

Fallas 2019: consulta los días y las calles cortadas de Valencia

Cuatro horas de espera para cinco minutos de mascletà