Més professional. Més internacional. I amb major implicació dels cuiners. Així serà la pròxima edició de Gastrónoma, el gran esdeveniment de la gastronomia de la Comunitat Valenciana, que se celebrarà de l’11 al 13 de novembre en el pavelló 5 de Fira València.

El president del certamen, Carlos Mataix, i el director d’aquest, Alejandro Roda, han presentat els principals continguts i propostes de la convocatòria, que compta amb el millor programa dels últims anys. De fet, pel congrés gastronòmic de la seua “Cuina Central” passaran prop de 40 Estreles Michelín, xefs de prestigiós prestigi entre els quals figuren professionals de la Comunitat Valenciana i d’altres autonomies espanyoles, però també referents de la cuina de diferents punts d’Europa.

En aquesta ocasió, com a novetat, xefs valencians actuaran d’amfitrions en les ponències d’altres cuiners i pujaran amb ells a l’escenari per a encarregar-se de les presentacions, establint un apassionant diàleg entorn de les elaboracions culinàries. Així, podrem veure a Kiko Moya presentant a Mª José San Román; a Alberto Ferruz entrevistant a Luis Valls; a Miguel Barrera amb el xef del Bosc, Miguel Ángel de la Cruz; a Eduard Xatruch de Disfrutar compartint confidències amb Miguel Ángel Mayor o, un dels moments més especials, els germans Torres conversant amb Quique Dacosta.

Respecte a l’oferta comercial, Roda ha assenyalat que la participació superarà les 180 marques expositores -entre ells fabricadores, distribuïdors, signatures de maquinària i equipament, artesans, empreses de serveis, institucions i mitjans de comunicació especialitzats- en una superfície de 10.000 metres quadrats.

Un grup de xiquets participa en un taller de Gastrónoma 2017.

Els espais de Gastrónoma 2018

Gastrónoma 2018 comptarà amb un total de 12 espais. Així, al costat de la Cuina Central (on es lliurarà l’I Premi Xef Gastrónoma i estarà representada la sala amb “Taules Zero” que la presència de grans com Mario Sandoval o Óscar Quintana), estarà un any més el “Córner de l’Arròs”, amb la participació, entre uns altres, de Miguel Barrera i el projecte “Arrocito de Castelló” i de l’equip de Monastrell.

En el popular racó coordinat pel forner Jesús Machi, #pandeverdad, els assistents gaudiran de les millors creacions artesans amb visites de luxe com la de Lucca Scarcella, del Forno dell Angolo Torino, que elaborarà les seues conegudes pizzes al tall.

Per part seua, València Club Cuina ha organitzat un interessant cartell en l’espai “Cooking”, que promourà tallers temàtics per a tots els gustos, des de desdejunis saludables, fins a receptes de dieta mediterrània i cursos de cuina per a xiquets.

El “Wine Experience” creix enguany amb un Túnel del Vi que incorpora noves referències i dóna protagonisme a les D.O. de la Comunitat Valenciana. I, també com a novetat, enguany Gastrónoma acollirà el Fòrum del Cafè, l’associació més representativa en el sector cafeter del nostre país -amb 118 marques-, que organitzarà en la fira el seu Campionat de Baristas.

Els espais “Entreolivos”, dedicat a l’oli d’oliva verge extra; #dquesos, amb noves propostes com a cursos de tast; la “Barra Gourmet”, amb tapes dels millors restaurants; el racó de Cerveses Artesanes i el Còctel Club completaran l’aparador.

Sección Metrelier: cómo preparar un café gourmet para terminar las comidas