termometro en Verano
GRAFCVA7931. VALENCIA, 24/09/2019.- Un termómetro marca 41 grados centígrados en el centro de la ciudad, este martes cuando el otoño arrancó ayer lunes con tiempo seco en gran parte del país. EFE/Kai Försterling

La Comunitat Valenciana viurà aquest divendres una  jornada de calor extrema, especialment la província de València. L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha alertat de la pujada dels mercuris fins a aconseguir temperatures de “risc”.

Per a la jornada de hui s’ha activat la alerta taronja en tot l’interior de València i el sud de la província. A l’interior nord s’esperen màximes de 40 graus mentre en la zona sud els mercuris podrien aconseguir els 41-42 graus. A més, tant el litoral nord valencià com l’alacantí estaran sota l’amenaça d’una alerta groga per risc de temperatures de fins a 36 graus.

Segons Aemet, dita alerta romandrà activa un total de sis hores. En concret, estarà de 13.00 a 20.00 hores, moment en el qual es desactivarà el nivell de risc. No obstant això, el pitjor no acabarà ací.

El dissabte les temperatures continuaran altes i la calor persistirà. Aemet ha assenyalat que els termòmetres podran arribar a valors de 40 graus a l’interior sud de València. Davant aquest auge dels valors màxims, s’activarà l’alerta taronja per “risc important” en les localitats d’aquesta àrea.

A aquesta alerta taronja se sumarà una alerta groga en la totalitat de la província d’Alacant i les àrees restants de València. En totes dues regions s’aconseguiran màximes de 37 a 39 graus.

VALÈNCIA VIURÀ UN NOU CANVI DEL TEMPS

A partir del diumenge s’espera que la calor vaja baixant intensitat. El litoral valencià serà el que més note aquest canvi en el temps. Els valors màxims descendiran per davall dels 30º. D’altra banda, l’interior seguirà amb temperatures de fins a 35°.

No serà fins al dilluns quan es faça més notable la caiguda dels mercuris. Les temperatures màximes rondaran els 27° i les mínimes podrien arribar a baixar fins als 17°. A més, s’esperen ruixats acompanyats de tempesta, sense descartar que puguen ser localment fortes a l’interior nord de Castelló.