Valencia despliega la alfombra roja para recibir a los mejores chefs de España en la Gala de la Guía Michelin
Quique Dacosta junto a otros cocineros galardonados durante la presentación de la Guía Michelin España 2019. / JOSÉ SENA GOULÃO (EFE)

La ciutat de València es vestirà de gala en 2022 amb l’arribada de dos grans esdeveniments de reconegut prestigi internacional. A la ja anunciada celebració de els Premis Goya ara se suma la gal·la de lliurament de estreles Michelin.

Segons ha confirmat el diari Levante EMV, la capital del Túria ha sigut la seu triada per a acollir aquesta cerimònia culinària per primera vegada en la història. Es tracta de un dels majors esdeveniments gastronòmics anuals que reuneix el millor talent de l’alta cuina.

Pel que sembla, responsables dels guardons estan ahui a València amb l’objectiu d’avançar en els detalls de la gala. Una de les qüestions que més interessa és conèixer on es lliuraran les estreles Michelin.

Respecte a la data, encara es desconeix encara que tot apunta al fet que podria ser a la fi d’enguany per a presentar així la guia de 2022. El desig de l’organització és que la gala puga celebrar-se de forma presencial. No obstant això, tot dependrà de l’evolució de la pandèmia.

L’última gala de lliurament de les estreles Michelin va tenir lloc a Madrid el mes de desembre passat. Aquesta es va celebrar de forma virtual a causa del coronavirus. Aquest esdeveniment reuneix anualment a més d’un miler de professionals culinaris per a reconèixer la seua labor.

Davant la magnitud de l’esdeveniment, la cerimònia té un fort impacte econòmic a la ciutat que l’alberga sent una gran oportunitat per a València i la seua gastronomia. En el cas de l’última gala presencial que va tenir lloc a Sevilla en 2019, l’impacte va ser superior als 4 milions d’euros.

ELS PREMIS GOYA TAMBÉ PORTARAN SEGELL VALENCIÀ

València serà la seu única de els 36 Premis Goya en 2022 amb una cita que culminarà la celebració de l’Any Berlanga. La Acadèmia de Cinema commemorarà així el centenari del naixement d’un dels pares de la institució.

L’escenari triat per a l’ocasió és el Palau dels Arts a la Ciutat de les Arts. L’Ajuntament abonarà dos milions a l’Acadèmia en concepte de cànon. No obstant això, s’espera recuperar la inversió per l’impacte econòmic de la gala. A Màlaga, seu de les dues últimes cerimònies, l’impacte va ser de cinc milions d’euros.

Respecte a a el data, encara es desconeix encara que sempre se celebren en el primer trimestre de l’any. Habitualment es tria un cap de setmana de finals de gener o primers de febrer. Tanmateix, això podria variar amb la pandèmia ja que enguany es va retardar al mes de març.