AEMET activa dos alertas: así será el tiempo de este fin de semana

L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha declarat tres dies consecutius d’alerta groga en la Comunitat Valenciana per forts vents. En el cas de la província de València, serà el dijous i divendres quan es registren ratxes de fins a 80 km/h.

Després de diverses jornades on una borrasca ha assotat el Mediterrani amb vent de fins a 100 km/h, sembla que el temporal està lluny d’anar-se. Avui la província de Castelló continua en alerta. Segons Aemet, és vent de l’oest i nord-oest moderat amb ratxes molt fortes en el nord i interior.

Cara al dijous la situació s’agreuja en tota la Comunitat. Des de mitjanit s’establirà l’alerta groga per a quasi la totalitat del territori. L’interior de les tres províncies seran les zones més afectades pel temporal. A més, en el cas d’Alacant se suma el litoral nord on s’esperen ratxes de 70 km/h.

A aquestes alertes se sumarà una de fenòmens costaners. Aquesta s’activarà a les 03.00 hores i es mantindrà fins a les 11:00h. Hi haurà intervals de força 7 amb vent de l’oest i sud-oest.

Durant la nit del dijous amainarà el temporal encara que no serà un comiat definitiu. El divendres a les 06.00 hores es reactivarà l’alerta en totes les zones anteriorment assenyalades. En aquest cas no s’esperen fenòmens costaners.

Valencia estará dos días en alerta amarilla por temporal
La província de València en alerta en la jornada del divendres. / AEMET

JORNADES DE PLUJA

A més del vent, Aemet també ha avançat que hi ha probabilitat de precipitacions febles i disperses. Aquestes seran a l’interior nord de València encara que sense descartar de forma ocasional en la resta. No obstant això, les temperatures pujaran de forma notable i s’arribaran als 21° de màxima.

Per al divendres també hi ha probabilitat de precipitacions en el terç nord, preferentment en la primera meitat del dia, i sense descartar-les de forma aïllada i ocasional en la resta, sent menys probables com més al sud. Les temperatures seran altes i s’aconseguiran els 22° a València.

Cara al cap de setmana tornarà el sol. Per al dissabte les màximes seguiran per damunt dels 20° encara que per al diumenge hi haurà un descens que les baixarà als 17°.