calidad
Las torres de Serranos son uno de los monumentos más visitados.

La regidora de Turisme i Desenvolupament Econòmic Sostenible, Sandra Gómez, assenyalava esta setmana que “és la suma de tots –serveis culturals, platges, serveis esportius, restauració, allotjament, serveis d’informació i comerços, entre molts uns altres- la que permet que l’experiència dels nostres turistes siga única i genuïna”. Gómez realitzava estes declaracions, al costat del secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, en el lliurament dels distintius de Compromís Qualitat Turística, que encapçala la ciutat de València en nombre de distincions.

La regidora afirmava que “la cultura de la qualitat ha d’abastar totes les àrees que conformen l’activitat turística, impulsant la qualitat integral i transversal com a bandera del sector turístic valencià”. També apuntava que “en matèria de qualitat, la col·laboració públic-privada és fonamental per a fer de València una destinació turística referent i, de l’activitat turística, un motor clau en l’economia de la nostra ciutat”. “Qualitat –ha afegit- significa capacitat d’adaptació a un entorn turístic canviant, agilitat i aposta per la innovació per a, en definitiva, guanyar competitivitat”.

Serveis distingits en la ciutat
València és un de les destinacions que ha apostat pel SICTED (Programa de millora de la qualitat de les destinacions turístiques) i, en l’actualitat, és la primera destinació de la Comunitat Valenciana en nombre de distintius, amb un 10.3% del total regional i el 43,5% de la província de València.

De les 74 distincions lliurades cal destacar la participació de Ciutat de les Arts i les Ciències, 8 platges, 7 oficines informació turística, 1 Palau Congressos, 1 Port esportiu (Marina), 1 Convetion Bureau, 19 restaurants, 17 allotjaments, 9 serveis turístics (guies, empreses de turisme actiu, o autocars), 3 Agències de viatges, a més de comerços.

Francesc Colomer assenyalava que València “és ja una destinació madura en el SICTED”. El Sistema Integral de Qualitat Turística en Destinacions (SICTED) és una metodologia dirigia a la millora contínua en la prestació de serveis turístics que impulsen conjuntament la Secretaria d’Estat de Turisme i les comunitats autònomes mitjançant la signatura de convenis de col·laboració perquè aquestes últimes la implanten en el seu territori.

L’objectiu principal de SICTED és obtenir un nivell homogeni de qualitat en tots els serveis en els quals interactua un turista en una destinació, i fomentar entre tots els agents la millora contínua d’aquest a través de la taula de qualitat.