L’Ajuntament de València ha anunciat la iniciativa per a aconseguir que el Dia Internacional de la Paella siga una realitat el setembre vinent. Així ho ha exposat la regidora de Desenvolupament Econòmic Sostenible, Sandra Gómez, en la presentació de la pel·lícula ‘Paella Today’ que ha comptat amb el suport de l’Ajuntament i que ha sigut rodada en els carrers més destacats de la ciutat.

“València té una oportunitat, que és la paella, un dels plats més reconeguts en l’àmbit internacional”, ha dit la regidora Gómez. El quart plat més reconegut a tot el món, segons les dades oferides per la regidora, per darrere de la pizza, l’hamburguesa i el sushi. “Des de Turisme València hem de tenir ben clar que açò és una oportunitat formidable per a situar a València en el mapa gastronòmic internacional”. Per este motiu, l’Ajuntament ha presentat la iniciativa del Dia Internacional de la Paella, que vol promoure juntament amb tots els sectors implicats.

La idea és aconseguir aquest dia per al setembre vinent, com ha indicat la regidora, per a fer-ho coincidir amb la sega de l’arròs o el tradicional concurs de paelles que es realitza a la localitat valenciana de Sueca, el segon diumenge de setembre. Per este motiu, es configurarà una comissió de treball per a començar a treballar a este efecte.

Paella Today arriba als cinemes

Amb la mateixa intenció de donar visibilitat a la ciutat se situa la pel·lícula ’Paella Today’, que ha comptat amb el suport de l’Ajuntament entre uns altres, a través de València Turisme, i que s’estrena el pròxim 23 de març en la gran pantalla.

En la presentació han estat presents el productor executiu Luis Piquer; el president de Wikipaella, Guillermo Navarro; i el gerent de la Federació Empresarial d’Hostaleria de València, David Izquierdo. També han assistit a la roda de premsa el director del llargmetratge, César Sabater, així com els actors Olga Alamán i David Amor.

“Turisme València ha sigut un referent quant al suport tant promocionalment com anímicamente, ens han ajudat a traure avant aquest projecte”, ha dit el productor executiu Luis Piquer. La pel·lícula ‘Paella Today’, que ha suposat dos anys de treball, se centra en aquesta “icona gastronòmica” i es pot emmarcar dins de el “renaixement de la indústria del cinema valencià”, ha destacat Piquer.