Fallas
GRAFCVA3177. VALENCIA, 20/03/2019.- Varios bomberos trabajan durante la Cremá de la falla municipal que pone el broche final de unas Fallas multitudinarias, soleadas y marcadas por la actualidad política ante el inminente abanico electoral. EFE/Kai Försterling

València ha celebrat la seua festa gran, les Falles 2019, amb un programa replet d’activitats i propostes de tota mena. Un any més la pólvora, les tradicions i el foc han sigut els elements centrals d’uns festejos caracteritzats per la convivència i la trobada.

Després de la gran celebració pirotècnica de l‘Alba de les Falles que va obrir les festes divendres passat juntament amb la Plantà de tots els monuments, la ciutat ha celebrat un calendari festiu ple de mascletaes, espectacles pirotècnics, música i l’Ofrena, els dies 17 i 18. Com mana la tradició, les festes de Falles van concloure aquest dimarts 19 amb la Cremà de tots els monuments fallers.

Respecte a l’ocupació turística, en aquesta ocasió s’ha arribat al 90% d’ocupació hotelera atès que els dies grans han coincidit amb la finalitat de setmana. No obstant això, cara a 2020 la taxa podria ser menor ja que amb l’any de traspàs les Falles 2020 arrancaran un diumenge i conclouran amb una Nit de la Cremà que caurà en dijous.

Les Falles més càlides en 5 anys

Les festes josefinas han sigut les més càlides dels últims cinc anys amb una mitjana de 15,7 graus a causa de les temperatures del diumenge on el mercuri va arribar a aconseguir màximes de 29,8 graus, la més alta en un dia faller des de 1940.

Les precipitacions no han sigut cridaneres i és que l’únic esdeveniment en el qual han tingut presència han sigut en la Nit de la Cremà amb una mitjana de 3,8 i 7,1 litres per metre quadrat i una duració de poc més d’una hora.

Tras la cremà… arrancan las rebajas falleras

Más fallas después de la cremà