cultura

La cultura xinesa batega a València. Des de fa més d’una dècada la Universitat de València (UV) alberga una de les set seus a Espanya de l’Institut Confucio, una institució creada amb la finalitat de promoure el desenvolupament de l’ensenyament i la cultura xineses.

Sabies que en la tradició xinesa el Rei Drac és el déu que domina la meteorologia?, saps que el pensament antic va relacionar durant segles la ciència numèrica amb l’endevinació?, Coneixes el caràcter xinés que connecta els llaços sanguinis de la població xinesa? Són sol algunes de les curiositats que resol el centre de la UV en la seua pàgina web sobre una de les cultures més antigues del món.

Amb seu central a Pequín i més de 500 centres repartits en els cinc continents, l’Institut Confucio es va establir en la capital del Túria l’any 2007, sota la direcció de Vicente Andreu i la col·laboració entre la Oficina Nacional d’Ensenyament del Xinés com a Llengua estrangera (Hanban) i la Universitat de València, vinculada amb la contrapart Universitat Normal del Nord-est de la Xina.

cultura china

Un recorregut que ha sigut avalat per nombrosos reconeixements. En 2008 i 2009 el centre va ser triat per Hanban com un dels vint millors Instituts Confucio del món i en el 2010 com un de els trenta millors per la qualitat i iniciativa del seu equip directiu. L’any 2015, es converteix en «Institut Confucio Modelo», en el 10é Congrés Mundial d’Instituts Confucio celebrat en Shanghái, i dos anys més tard rep tres premis, destacant el 9 d’octubre al Mérit Cultural.

Cal destacar que, coincidint amb el sisé aniversari, va ser inaugurada una nova seu moderna al Campus de Tarongers complementària a la situada en la Facultat de Filologia. Un espai amb equipament complet per a albergar noves classes i una àmplia biblioteca de llibres de xinés i de material didàctic, la més completa de la Comunitat Valenciana.

Vols aprendre xinés a València?

El xinés mandarí és l’idioma més parlat del planeta, ja que és la llengua nativa de més de 1.000 milions de persones. L’Institut Confucio de la Universitat de València, realitza classes de xinés per a tots els nivells, des de bàsic fins avançat, i és l’únic centre, de la Comunitat Valenciana, examinador oficial de de els exàmens de  xinés HSK (adults) e YCT (xiquets i joves), a més dels nivells d’oral (HSKK). A més, ofereix beques per a estudiar a la Xina.

D’altra banda, des de la seua fundació ha organitzat nombroses exposicions i desenvolupa diferents activitats culturals relacionades amb la cultura xinesa.

Rebajas 2019: cómo conseguir los mejores descuentos