Valencia crea una nueva plaza en la avenida Pérez Galdós
Zona de picnic de la nueva plaza en la avenida Pérez Galdós y calle Jesús.

Les obres de reurbanització provisional de les avingudes Pérez Galdós i Giorgeta, que finalitzaran aquesta mateixa setmana, han generat una noves plaça a València. Es tracta d’un nou espai veïnals que a partir d’ara dotarà al barri d’un lloc de socialització i convivència.

La plaça de 500 metres quadrats se situa en l’encreuament del carrer Jesús amb Pérez Galdós. Aquesta disposa de nou mobiliari urbà amb taules de fusta per a fer pícnics; bancs i una pèrgola que dota d’ombra a la plaça.

“L’avinguda Pérez Galdós i Giorgeta eren dos quilòmetres de la ciutat sense parcs, sense jardins, places ni espais compartits. La reurbanització blana no sols ha possibilitat fer de Pérez Galdós un espai molt més segur per a vianants, sinó també més amable per als seus veïns perquè tindran espais comuns”, ha assenyalat la vicealcaldessa de ValènciaSandra Gómez.

AIXÍ HA SIGUT LA PRIMERA REURBANITZACIÓ DE PÉREZ GALDÓS

La nova plaça valenciana ja ha obert al públic encara que les obres de reurbanització provisional conclouran en els pròxims dies. Amb elles s’ha ampliat l’espai per a vianants i s’han creat nous passos de vianants. A més, les obres han suposat la incorporació d’un carril bici unidireccional a banda i banda de les avingudes.

Nova plaça en l’encreuament de Pérez Galdós i Jesús.

També s’han fet treballs de col·locació de vorades i pintura per a diferenciar i delimitar amb franges diagonals de color roig els nous espais per als vianants; s’han pintat aquests espais en tot l’àmbit i aquestes bandes d’ús per als vianants s’han senyalitzat amb figures de vianants pintades en color blanc sobre el paviment per a destacar els espais que s’han recuperat per a les persones.

Quant al transport públic, s’han creat plataformes i ampliat les parades. Amb això s’ha cercat que els usuaris puguen esperar en espais més còmodes i assegurances.

La zona d’actuació ha abastat tota l’avinguda Pérez Galdós i l’avinguda Giorgeta. Aquesta ha permès ampliar l’espai per als vianants des dels 1,80 metres en alguns punts; fins als quatre metres en tota l’avinguda.