Valencia construirá un gran corredor verde de 14 km para unir el parque del Turia con la Albufera
Ámbito de actuación del Corredor Verde de 14 Km. / GVA

Crear una València més verda i sostenible és l’objectiu de la Generalitat Valenciana. El Consell preveu construir un corredor verd de 14 quilòmetres en l’àrea metropolitana de la ciutat per a connectar el Túria amb l’Albufera.

Així ho anunciava aquesta setmana el president de la Generalitat, Ximo Puig, durant el Debat de Política General. Segons Puig, la iniciativa es troba entre les sis actuacions del ‘Green Deal Valencià’. La finalitat és unir el Parc Natural del Riu Túria amb el Parc Natural de l’Albufera alhora que es procedeix a una recuperació ambiental d’aquesta àrea.

El pla contempla una execució que arrancarà al Parc de Capçalera. Allí tindran lloc dues intervencions principals. D’una banda, es pretén crear un bosc des d’aquest parc fins al Parc Fluvial del Túria. En l’altre extrem, des de l’antic llit fins als Poblats Marítims, s’establirà el futur Parc de Desembocadura.

El bosc metropolità suposarà un nou eix per als vianants i ciclistes. Comptarà amb 2,7 quilòmetres de recorregut: des de la restauració ecològica de l’antic abocador fins a una xarxa de ciclovías. Respecte a el Parc de Desembocadura, es contempla la creació d’una àrea que enllaçarà l’actual carril bici fins als barris de la Punta i Pinedo.

El nou corredor verd de quasi 60 hectàrees suposarà una inversió de prop de 30 milions d’euros. Aquest no solament beneficiarà a València, també a altres tres municipis valencians que quedarien connectats pel nou bosc. Per això, Puig ha assenyalat aquesta setmana que el projecte “serà consensuat i executat amb els ajuntaments implicats: Quart de Poblet, Mislata, Paterna i València. Entre tots convertirem l’àrea metropolitana de València en un referent europeu d’adaptació al canvi climàtic”.