València comptarà amb nou circuits runnings

El primer circuit será a Tarongers

La ciutat de València tindrà 9 circuits running, és l’aposta de l’Ajuntament i la Fundació Trinidad Alfonso. Un projecte que arrencarà amb l’adequació i senyalització d’un primer circuit en Tarongers i que contemplarà altres vuit rutes més per tota la ciutat. Els nou circuits suposen la continuació d’un pla que va començar amb el Circuit 5K per a corredors del Jardí del Túria, que ja està en funcionament.

Els nou circuits són els següents: parc de Capçalera (2,5 km), Jardí del Túria (1,8 km), Boulevard Sud (6,4 km), Marina Real (2,85 km), Passeig Marítim (2,35 km), Tarongers (2,35 km), Rotonda Nord (4,05 km), Bioparc (2,64 km + 2,05 km) i centre històric. La iniciativa arrenca amb la ruta de Tarongers, que constarà de 2,55 km. En aquest cas concret es realitzarà una senyalització en el terreny. A més, s’aprofitarà per realitzar diferents intervencions a les zones contigües, tals com la instal·lació de zones d’entrenament, estirament o hidratació.

Aquests nou circuits tindran diferents distàncies, que oscil·laran entre els 6,4 km del Boulevard Sud als poc menys de 2 km que tindrà el circuit que una el Tram XII del Jardí del Túria amb el carrer Eivissa. Les intervencions no seran, en qualsevol cas, uniformes, ja que depenent del recorregut de cadascuna d’elles, s’escometrà una simple senyalització o una intervenció de major importància. Cal destacar que, en qualsevol cas, es tracta de rutes ja existents i utilitzades, per la qual cosa aquest projecte pretén fer-les més visibles i atractives.

La directora de la Fundació Trinidad Alfonso, Elena Teixidor, destaca que aquests circuits no estan pensats solament per córrer, com sí ocorre en el Circuit 5K del Jardí del Túria. Facilitar aquest tipus d’espais al llarg de tota la ciutat va a animar a tots els valencians i valencianes a utilitzar-los per entrenar o, simplement, per caminar i caminar. No tothom té per què córrer una marató; l’important és fer esport i mantenir-se actiu i que cadascun, en el seu nivell, sigui capaç d’anar millorant a poc a poc la seva qualitat de vida”.