Valencia inicia la construcción de dos nuevas plazas

La reurbanització de les avingudes Pérez Galdós i Giorgeta continua avançant a bon ritme. Ara el Ajuntament de València ha anunciat una novetat: l’inici de la construcció de dos places per als vianants. Aquestes se sumaran a l’ampliació de les voreres; els nous passos de vianants; els carrils bici unidireccionals; i les renovades i ampliades parades d’autobusos.

Segons ha avançat la vicealcaldessa de València i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana, Sandra Gómez, les dos noves places se situaran en la trobada del carrer Jesús amb l’avinguda i al final del carrer Pérez Rico. Seran dos nous espais d’estada en les avingudes perquè manquen de zones de descans en l’actualitat.

Aquesta setmana han començat els treballs previs per a la creació d’aquestes dues places. Tal com ha avançat Gómez, es col·locarà nou mobiliari urbà com a bancs i taules de pícnic.

A més, en la plaça del carrer Jesús s’instal·larà l’estructura d’arquitectura efímera que va formar part de l’edició de la Valentina de l’any 2021. Aquesta es reconvertirà en una pèrgola que ombrejarà part de la plaça i, juntament amb el paviment, contribuirà a dotar a aquest espai d’un disseny i identitat propis.

El paviment distingirà les zones per als vianants amb diferents marques i grafismes de color ocre. En tot cas, es mantindrà l’accés de vehicles de residents als garatges existents, així com a vehicles d’emergència. Aquestes zones de pas de vehicles se separaran de les per als vianants amb bancs de formigó.

Obres concloses a principis de juliol

Es preveu que les obres provisionals de reurbanització estiguen concloses a principis del mes de juliol. A més, en les pròximes setmanes es donaran a conèixer als guanyadors del concurs d’idees per a la reurbanització definitiva de l’avinguda. Aquest projecte inclourà l’eliminació del túnel, tal com reivindiquen els veïns des de fa dècades.

La reurbanització inclou també la eliminació d’un carril de circulació per sentit. Això està permetent ampliar les voreres des dels 1,80m en alguns punts, fins als 4m en tota l’avinguda.

L’objectiu d’aquestes obres és recuperar espai públic per al vianant i així reduir la contaminació i el soroll i millorar el paisatge i la qualitat de vida de les avingudes”, ha conclòs Gómez.