Valencia cierra los parques infantiles para evitar más contagios

València torna a tancar temporalment les zones de jocs infantils dels parcs i jardins de la ciutat. L’objectiu és ajudar a contenir el ritme de contagis davant l’auge del coronavirus. Amb això se cerca que els xiquets no s’ajunten després de les eixides dels col·legis per a enfortir els protocols d’aquests.

El vicealcalde de València i regidor d’Ecologia Urbana, Sergi Campillo, ha sigut el responsable de comunicar la mesura. Campillo ha assegurat que el tancament és conseqüència de la situació epidemiològica a València i l’inici del curs escolar.

El Ajuntament de València tancarà i precintarà el dijous les 664 zones de jocs infantils, tal com va fer durant l’estat d’alarma. Una mesura de seguretat dirigida a la població infantil a la vista de les circumstàncies actuals. “Hem d’atendre la situació especial en què es troba València, amb una població molt alta, que rep molts visitants i en la qual el coronavirus ha tingut un impacte important”.

La proposta compta amb el vistiplau del CECOPAL, el centre de coordinació de diferents delegacions de l’Ajuntament per a coordinar actuacions en aquestes situacions d’emergència així com per a optimitzar la gestió dels mitjans humans i materials disponibles. Campillo subratlla que els parcs i jardins continuaran oberts. Només es tanquen temporalment les àrees recreatives infantils a l’aire lliure mentre es mantinga l’actual situació de repunt.

UN TANCAMENT TEMPORAL FINS QUE BAIXE LA CORBA

El regidor ha recordat que aquestes zones ja estaven sent desinfectades diàriament per un dispositiu especial. Aquest ha estat format per 34 operaris i compta amb una inversió de 147.000 euros. Ara, “anem un pas més enllà per a contribuir a evitar concentracions en espais reduïts i mantenir la separació entre els xiquets i xiquetes”.

El tancament dels parcs infantils és temporal i es mantindrà fins que la situació epidemiològica ho permeta i baixe la corba de contagis a la ciutat. Sempre pensant en la salut i la seguretat dels més xicotets”, segons Campillo.

“Es tracta d’afavorir el treball de les autoritats sanitàries competents per a controlar els contagis”. En aquest sentit, ha fet una crida a la responsabilitat ciutadana. “Ara com ara les mesures més importants i eficaces enfront de la Covid-19 són les d’autoprotecció; higiene personal, distància social i màscara obligatòria”, ha conclòs.