78-71

València Basket va aconseguir una victòria fonamentada en una tercera cambra en el qual Sastre i Green van aprofitar les seues ratxes d’encert per a obrir una bretxa que els turcs no van poder reduir. Per fi del partit, primera victòria de València Basket en el seu retorn a Euroliga i Green que va vèncer el seu duel personal d’anotació contra McCollum (78-71).

La Fonteta va rebre amb un ambient de les grans nits al quintet de València Basket en el retorn de l’Euroliga al pavelló valencianista després d’1.038 dies per al partit que enfrontava a l’equip taronja contra l’Anadolus Efe.

Txus Vidorreta va formar amb Vives, Green, Sastre, Thomas i Dubljevic (amb màscara inclosa). El propi pivot montenegrino va ser l’encarregat d’estrenar el marcador anotant els dos tirs des de la personal. Edo Muric contestaria aprofitant la seua superioritat física per a empatar. Erick Green es va refer d’un triple fallat anotant el següent gràcies a un rebot d’un imperial Dubljevic en la zona (9-4; m. 4). Muric seria l’únic protagonista en anotació de l’equip turc passat l’equador del primer temps. Green es va jugar una acció individual per a posar el +11 en el marcador (17-6; m. 6) i obrir bretxa en l’electrònic. Moment en el qual Perasovic va parar el partit per a evitar la sagnia. Motum va trencar la barrera de el +10 amb una canastra de bella factura a cèrcol passat i un triple sense oposició amb el qual conclouria el primer període (19-13; m. 9).

El segon quart arrancaria amb dos triples de Sam Van Rossom i Aaron Doornekamp per a tornar a sumar en el comptador ‘taronja’ i restaurar el +10 (25-15; m.11). Perasovic va demanar temps mort però la represa no va tallar la ratxa des del perímetre ja que Sastre colpejaria de nou. Anadolu Efes va castigar el joc interior de València Basket en l’arrencada de partit i el conjunt valencià va haver de tallar l’ofensiva amb faltes. Així s’arribaria a la tercera falta personal per a Dubljevic i Pleiss quan encara no s’havia complit la meitat del segon període, moment en el qual Txus Vidorreta va fer debutar en Euroliga al jove de 19 anys, Hlinason (28-21; m. 14). Els primers punts de l’islandès van arribar des de la personal (30-22; m. 15). Guillem Vives es va unir al festival del triple que seria l’opció preferida en aquest segon quart pels locals. Stimac va ser el principal quebradero de cap de València Basket en zona interior aprofitant la seua experiència enfront de la del pivot islandés (35-30; m. 17). Green va endollar un llançament de llarga distància després de gir que va posar en peus a la Fonteta. El segon quart va concloure amb una canastra de McCollum que va despertar en el segon quart per a empatar el partit (38-38; m.19).

Després del descans, el propi McCollum encistellaria per a posar per primera vegada a Anadolu Efe per davant (38-40; min. 21) i Sastre tornaria a posar les taules en el marcador amb un potent mat després de contraatac. València Basket seguia percutiendo des del triple i l’equip turc castigant la zona. Sastre i Stimac serien els protagonistes en aquest tercer període (52-44; min. 24). Green encistellaria des de la zona de tir lliure i Sastre enfonsaria el cèrcol amb un altre mat per a posar el +12 i seguir amb la seua ratxa d’anotació (58-46; m. 36). Green va seguir la pista de Sastre i va anotar des del triple per a incrementar l’avantatge fins a en dues ocasions i aprofitar la desconnexió turca (66-46; m.29). L’exvalencianista Justin Doellman va deixar la seua marca personal en encertar l’últim llançament a tauler per a tancar la tercera cambra amb un parcial de 28-10 (66-48).

L’últim temps va arrancar amb una penetració de McCollum qui va voler encapçalar la reacció d’Anadolu Efe. Doellman va encistellar un triple que va fer tremolar al pavelló (68-58; m. 35). Will Thomas va posar terra pel mig després d’anotar una canastra més tir addicional que el propi jugador nord-americà va respondre amb una sensacional canastra (71-60; m. 35). Green va castigar el cèrcol amb un llançament des de la zona de tir lliure per a ampliar l’avantatge mancant tres minuts per a la conclusió (75-62). McCollum va protagonitzar les últimes ofensives d’Anadolu Efe però València Basket va reprimir les arrancades i va saber contenir al rival. Stimac va trencar el +10 a falta amb una treballada canastra sota pal i dos tirs des de la personal amb els quals es va arribar a la conclusió del partit (78-71).

Una victòria de València Basket fonamentada en una tercera cambra en el qual Sastre i Green van aprofitar les seues ratxes d’encert per a obrir una bretxa que els turcs no van poder reduir. A la fi del partit, primera victòria de València Basket en el seu retorn a Euroliga (78-71).