València Basket debuta en la Fonteta amb victòria davant Obradoiro

València Basket va vèncer en la segona jornada de la Lliga Endesa a Monbus Obradoiro en el debut en el Pavelló de la Fonteta per 80-67.

obradoiro

València Basket va vèncer en la segona jornada de la Lliga Endesa a Monbus Obradoiro en el debut en el Pavelló de la Fonteta per 80-67.
En els prolegómenos del partit, els capitans de València Basket, Rafa Martínez i Dubljevic, van oferir a l’afició ‘taronja’ el títol de Supercopa Endesa. A més es va pujar al cel de la Fonteta la pancarta rememorativa de l’únic títol nacional que li faltava a l’equip valencià.
En el dia en el qual València Basket va rebre la Medalla d’Or de la Ciutat de València, Txus Vidorreta va formar d’inici amb Erick Green, Guillem Vives, Joan Sastre, Will Thomas i Bojan Dubljevic per a enfrontar-se a Monbus Obradoiro.
La primera acció d’atac la convertiria Laksa amb un llançament de tres punts. Tal com va advertir el tècnic valencianista seria la principal arma d’atac ofensiu del conjunt gallec. Sastre retallaria distàncies anotant els dos tirs des de la personal. En l’equador del primer temps Txus Vidorreta va donar entrada a Aaron Doornekamp i Sam Van Rossom, qui va rebre una calorosa ovació en la seua segona etapa en el club, per Dubljevic i Vives i en la següent acció ofensiva de València Basket, Van Rossom anotaria un triple per a posar el 8-10 en el marcador i posteriorment Doornekamp percutiría també des de més enllà de la línia prèvia cistella de Radovic. Matt Thomas ampliaria distància amb un triple, el segon en el seu compte personal (13-17; m.7). Rafa Martínez donava el primer avantatge del partit a l’equip ‘taronja’ des del tir lliure mancant un minut per a la conclusió de la primera cambra (18-17; m.9). Van Rossom tancava el primer temps amb una entrada a tauler per a col·locar el 22-19.
El segon període començaria amb un tap per a cada equip i no seria fins al minut 12 quan Bendzius anotaria la primera cistella per a Obradoiro (22-23). Will Thomas es va jugar una acció individual per a anotar els primers punts de València Basket en el segon temps. Sastre ampliaria avantatge amb una jugada de pillería després de passejar-se per la zona i anotar amb facilitat (29-26; m. 18). Erick Green li va apagar la llum a Matt Thomas amb un tap sensacional que no va acabar aprofitant Dubljevic en l’anella rival. Sabat anotaria un triple molt llunyà per a mantenir la igualtat en el marcador. El partit arribaria al descans amb igualtat a 35 en l’electrònic.
Després de la represa, Pustovyi trencaria la igualtat amb una cistella de mitja distància (35-37). Van Rossom seria el primer anotador del tercer quart per part dels locals (37-39). Monbus Obradoiro s’allunyaria en el marcador després d’un triple de Thomas i una cistella de Pustovyi (39-46; m. 24). Erick Green prendria les regnes de València Basket per a evitar l’arreó dels gallecs (48-51; m. 26). Tibor Pleiss acostaria a un punt a l’equip ‘taronja’ des de la línia de personal i Corbacho s’encarregaria de reinstaurar l’avantatge per als visitants (50-54). Rafa Martínez replicaria el triple d’Obradoiro i aprofitaria un robatori en la següent jugada per a donar-li la volta al marcador (55-54). El tercer període conclouria amb una cistellaa sobre la botzina del capità, Rafa Martínez per a posar el +3 en el resultat (57-54).
L’últim quart seguiria amb la tònica del final del tercer, amb una cistella de Rafa Martínez (59-54). Will Thomas aprofitaria la poca lucidesa ofensiva de Monbus Obradoiro per a seguir percutint la canastra rival (61-54). Els primers punts dels de Montxo Fernández serien de Pustovyi des de la línia de tir lliure. Corbacho va fallar en el primer llançament de tres però no va perdonar en el segon per a ficar la por en el cos als de Txus Vidorreta (61-59). Van Rossom donaria folgança amb un triple des de la cantonada (64-59; m. 34) i Sastre posaria en peus a la Fonteta amb un mat després de contraatac per a posar el +7 (66-59). Thomas seguiria augmentant la distància després d’una cistella a tauler i Van Rossom obriria bretxa amb un triple per a col·locar el 71-59 en l’electrònic (m.36). Albert Sabat retallaria distàncies amb una cistella després de finta per a retallar distàncies (71-61; m.37). Els minuts finals van ser controlats per València Basket davant el poc encert d’Obradoiro en els seus llançaments. Dubljevic protagonitzaria les últimes jugades ofensives i defensives dels de Txus Vidorreta. En els últims instants el tècnic valencianista va fer debutar a Hlinason i Josep Puerto. Així s’arribaria al final del partit amb 80-67 en el primer partit com a locals de València Basket.