Beatles

Este diumenge 13 de maig l’Espai Rambleta acollirà l’esdeveniment cultural Valencia with The Beatles, una cita obligada no solament per als fans de la banda britànica sinó també per als amants de la dansa, la literatura, la il·lustració i els seguidors de les grans bandes de pop-rock valencianes dels 80 i 90. I és que, en un únic espai, es reuniran totes aquestes disciplines artístiques entorn de la figura de The Beatles.

El pes de l’esdeveniment recaurà en el concert de les dos millors bandes valencianes de tribut a The Beatles, The Blisters i Revival, formacions integrades per músics de reconegut prestigi i àmplia trajectòria musical, als quals se sumaran fins a 20 músics de la Movida Valenciana, grans noms del pop-rock valencià dels anys 80 i 90, com José Luis Macías, Puchi Balanzá, Sergio Aguado, Vicente Chust, Fede Frottoman, Adolfo Barberá o Eddy Suay, units a la història de grups com a Vídeo, Glamour, Comité Cisne o Los Inhumanos, entre uns altres.

Junts, repassaran 30 temes imprescindibles de la carrera del quartet del Liverpool, incloent un tema interpretat amb les veus originals de John, Paul, George i Ringo. Les cançons aniran acompanyades d’audiovisuals que recrearan els moments més significatius de la carrera dels Beatles.

Però la música no estarà sola en l’escenari, ja que en l’esdeveniment participaran 30 alumnes del Conservatori Professional de Dansa de València que representaran, en les modalitats de ballet clàssic i contemporani, varis dels temes del concert, com Yesterday, Eleanor Rigby, Come Together, Lucy in the sky with diamonds o I’m the walrus a través de coreografies inèdites.

Beatles

València with The Beatles inclourà també la presentació i signatura d’un llibre de relats de 30 escriptors valencians, inspirats en la banda, i publicat per la Generació Bibliocafé; una selecció d’històries relacionades amb vivències dels seus integrants o contes personals amb el rerefons de la seua música i trajectòria.

El llibre està il·lustrat pels alumnes de «Professionalització i Ocupació en la Il·lustració i el Disseny Gràfic», de la Facultat de Belles Arts de la Universitat Politècnica de València; i els originals que acompanyen als relats s’exposaran en Rambleta el mateix dia de l’esdeveniment.

Valencia with The Beatles està organitzat per la Movida Valenciana, plataforma creada per músics valencians, que han creat aquest esdeveniment amb l’objectiu d’acostar la música de The Beatles a tots els públics des d’una perspectiva multidisciplinària, al mateix temps que oferir-los una experiència diferent.

Les entrades ja estan a la venda en Discos Amsterdam, Vino y Flores (Mercat de Colón) i en la plataforma digital Nokitumi.