Valencia en alerta por lluvias y tormentas de hasta 60 litros en 12 horas
La avenida del Oeste esta mañana durante el episodio de fuertes lluvias. / JOSÉ GONZÁLEZ

Les pluges i tempestes han tornat a activar les alertes a València. La regió sud de la Comunitat Valenciana ha entrat en risc important per fortes precipitacions durant la jornada d’aquest dilluns.

L’Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) ha decretat el nivell d’alerta groc des d’aquest matí. Segons les previsions, s’esperen pluges de fins a 20 litres per metre quadrat en una hora. A més, es podrien aconseguir fins als 60 litres per metre quadrat en qüestió de 12 hores en zones del litoral sud de València i nord d’Alacant.

Les prediccions per a aquest dilluns assenyalen intervals nuvolosos amb ruixats i tempestes ocasionals. Aquestes seran molt probables i localment forts en la meitat sud i menys probables en el nord. No obstant això, es tendirà a cel a poc nuvolós al final del dia. Per això, s’espera retirar les alertes durant la mitjanit.

A partir de llavors les alertes se centraran en el nord de la Comunitat Valenciana. En aquesta ocasió el vent substituirà a l’aigua amb unes ratxes d’aire de 70 quilòmetres per hora en localitats del litoral nord de Castelló. Aquestes podrien arribar als 85 km/h i fins i tot als 100 km/h, puntualment, a l’interior de la província.

LES PLUGES ASSOTEN EL SUD DE VALÈNCIA

En les últimes hores, La Marina i la Safor han sigut les zones més afectades per les pluges. Les precipitacions han arribat a ser torrencials deixant alguns carrers inundats d’aigua, arbres caiguts, cotxes atrapats i desbordaments de barrancs. Localitats com Pego o Tavernes de la Valldigna han superat els 200 litres per metre quadrat.

Segons dades de l’Associació Valenciana de Meteorologia (AVAMET), també ha plogut amb intensitat a Ràfol d’Almúnia (181,4); la Font d’en Carròs (131,7); Gata de Gorgos (128,6) i Benifairó de la Valldigna (128,5).