Valencia en alerta por frío con temperaturas de -2 grados

La Direcció General de Protecció Civil i Emergències del Ministeri de l’Interior, d’acord amb les prediccions de l’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET), ha alertat de l’arribada d’una borrasca que afecta des d’aquest dijous a àmplies zones de la Península i Balears amb fred i vent, entre altres fenòmens atmosfèrics.

Aquesta borrasca ha portat amb si un temporal amb fronts associats i precipitacions. Aquest afectarà sobretot el nord peninsular amb nevades abundants en zones muntanyenques. No obstant això, la neu també podria arribar durant la jornada a zones planes de l’interior de la meitat nord. La cota de neu baixarà fins a situar-se en els 500-800 metres en la meitat nord i els 800-1200 metres en la meitat sud.

A més, la borrasca ha deixat un significatiu descens de les temperatures. Aquesta matinada a la ciutat de València els termòmetres han arribat als 4 graus i no s’aconseguiran més de 14º conforme avanç el dia. En el cas de l’interior el fred és encara més notable. En zones com Requena s’ha arribat a registrar valors negatius de fins a -2º i no se superaran els 10º de màxima.

Al marge del fred, cal destacar un temporal marítim que afecta des de hui al Mediterrani. No obstant això, aquest es farà més palès el divendres quan hi haurà ones de fins a 3 metres. Per això, des d’Aemet ja s’ha activat l’alerta groga i ha alertat que hi haurà vents de fins a 80 km/h en diferents punts de la Comunitat Valenciana.

Recomanacions davant forts vents

 • Convé assegurar portes, finestres i tots aquells objectes que puguen caure a la via pública. Allunyar-se de cornises, arbres, murs o edificacions en construcció o grues que puguen desprendre’s. També, convé abstenir-se de pujar a les bastides sense les adequades mesures de protecció.
 • Si va conduint, extreme les precaucions, especialment en l’eixida de túnels, avançaments i encreuament amb vehicles pesants en carreteres de doble sentit. Pare atenció davant la possible presència d’obstacles en la carretera.

Recomanacions davant vents costaners

 • Si es troba en zones marítimes, procure allunyar-se de la platja i d’altres llocs baixos que puguen ser afectats per les elevades marees i onatges que solen generar-se davant la intensitat de vents forts.
 • Es recomana evitar estacionar els vehicles en zones que puguen veure’s afectades per l’onatge.
 • En aquestes situacions, el mar adquireix condicions extraordinàries i pot arrossegar-li si es troba en les proximitats del mar.
 • No pose en risc la seua vida davant les imatges espectaculars del fort onatge.

Recomanacions davant la previsió de neu

 • Si és imprescindible viatjar per carretera, ha d’anar molt atent i tenir especial cura amb les plaques de gel.
 • Informe’s de la situació meteorològica i l’estat de les carreteres, extreme les precaucions, revise el vehicle i atenga les recomanacions de Trànsit.
 • Revise els pneumàtics, anticongelant i frens. A més, cal tenir la precaució d’omplir el depòsit de la gasolina i portar pneumàtics d’hivern o cadenes.
 • És útil portar roba d’abric i un telèfon mòbil amb bateria de recanvi i/o carregador d’automòbil.
 • Si està atrapat en la neu, s’aconsella romandre en el cotxe, amb la calefacció posada, renovant cada cert temps l’aire, i vigilar que el tub d’escapament no estiga obstruït per a evitar que els gasos penetren a l’interior del vehicle.
 • En cas de quedar-se aïllat i necessitar ajuda, no intente resoldre la situació per si mateix. Tracte d’informar d’aquest fet i, llevat que la situació siga insostenible, espere assistència.