Valencia

El port de València i les aigües d’al voltant acullen avui durant tot el dia un exercici de seguretat marítima, denominat MARSEC-19, organitzat per l’Armada Espanyola i l’Autoritat Portuària de València (APV). L’exercici compta amb la participació del Comandament d’Operacions (MOPS), les Forces i Cossos de Seguretat de l’Estat (Policia Nacional i Guàrdia Civil), Capitania Marítima de València, Ports de l’Estat, la Direcció General de la Marina Mercant, SASEMAR i l’empresa Trasmediterránea.

L’operació, que es desenvolupa durant tota la jornada de hui, consisteix en la simulació d’un supòsit en el qual es té coneixement de la intenció d’un grup terrorista de preparar un gran atemptat en una terminal de passatge d’un port del Mediterrani Occidental. Donat el nivell d’amenaça terrorista, el Capità Marítim de València cancel·la el pas innocent per aigües territorials en una zona de seguretat establida al voltant del port de València.

Durant l’exercici es durà a terme un abordatge coordinat entre l’Armada i un equip GEO de la Policia Nacional per a impedir la intrusió sense autorització d’un vaixell en aigües portuàries que, malgrat tenir prohibida la seua entrada al port de València, entra en aigües territorials. Així mateix, s’activarà i comprovarà el Pla de Protecció del Port de València davall amenaça terrorista, en nivell de protecció 2.

A les 18.00 h, en les instal·lacions portuàries, la Policia Nacional coordinarà un dispositiu de tancament (C50) al voltant d’una furgoneta sospitosa de portar explosius estacionada en la zona pública, així com el control d’embarque en un ferri de Trasmediterránea sota amenaça terrorista.