Seis vacunódromos preparan su reapertura: dónde y cuándo podrás vacunarte
Los jóvenes de 20 a 29 años en el vacunódromo de la Ciudad de las Artes. / ROBER SOLSONA (EUROPA PRESS)

La Comunitat Valenciana ultima els preparatius per a reobrir els grans centres de vacunació massiva. El president de la Generalitat, Ximo Puig, anunciava aquest cap de setmana la pròxima reobertura dels vacunòdroms per a accelerar l’administració de les dosis de reforç de la vacuna contra la COVID-19.

La decisió es va prendre després d’una reunió mantinguda entre Puig i la consellera de Sanitat, Ana Barceló. En aquesta trobada es va pactar la reobertura dels vacunòdroms en els principals nuclis urbans de la Comunitat: València; Alacant; Elx; Castelló; Gandia i Paterna.

En concret, dilluns que ve 31 de gener es tornarà a posar en ús com a centre de vacunació el Museu Príncep Felip, a la Ciutat de l’Arts de València. A més, a Alacant també es concentraran les cites a l’hospital de campanya situat al costat de l’hospital General. A Elx, per part seua, es mantindrà el poliesportiu El Toscar com a únic punt de vacunació massiva.

A Castelló de la Plana l’administració de les dosis es realitzarà en les dependències al costat de l’hospital General; a Gandia, en el centre esportiu Rois de Corella; i a Paterna, a l’auditori.

D’aquesta forma, en aquests municipis es posarà en marxa nous punts de vacunació amb capacitat per a citar a més persones. Al mateix temps, en la resta de la Comunitat es mantindran la vacunació en els espais estables desplegats i en els centres de salut.

QUI REBRAN LA TERCERA DOSI AQUESTA SETMANA

El president va destacar que la mesura pretén afrontar una “nova etapa d’acceleració de la vacunació” després d’haver-se pres la decisió d’administrar terceres dosis de la vacuna a partir dels 18 anys.

Segons va assenyalar, la volta dels vacunódromos farà que els valencians reben la dosi de manera “ràpida i eficient”. A més, va apuntar que la reobertura també descongestionarà els centres de salut per a oferir una atenció sanitària “normal”.

Cal recordar que actualment Sanitat està citant principalment al grup d’edat de 40 a 49 anys. No obstant això, en alguns departaments ja s’està immunitzat a la població de 30 a 39 anys.