El president de la Generalitat ValencianaXimo Puig, ha anunciat quan espera poder vacunar a la població de 50 anys. L’objectiu és començar amb les vacunes dels menors de 60 anys el mes vinent de juny.

Actualment la Comunitat Valenciana se centra en la immunització dels majors de 60 anys, un procés que conclourà a la fi de maig. Això està sent possible gràcies a l’augment de vacunes rebudes en les últimes jornades, per la qual cosa la Conselleria de Sanitat espera injectar aquesta setmana 324.000 dosi.

En aquests moments la vacunació amb Astra Zeneca s’està destinant a la població de 60-69 anys. No obstant això, la vacuna es troba descartada per al següent grup degut als estranys casos de trombosis que pot causes.

Vacunes vàlides per als majors de 50 anys

El grup de 50-59 anys rebrà les vacunes de Pfizer i Moderna. També existeix la possibilitat que la vacuna de Jansen puga ser destinada a aquestes persones, però encara no és segur. La utilització de Jansen podria suposar un avanç molt ràpid a l’ésser una monodosis.

Els ciutadans que es troben entre aquest grup d’edat rebran una notificació via SMS. En el cas de rebre les dosis de Pfizer o Moderna la seua immunització es completarà de forma més ràpida. També es planteja la possibilitat que la població puga reservar cita per a vacunar-se. Aquesta opció només seria possible en el cas que l’arribada de dosi augmentara de forma dràstica.

Els menors de 60 anys que van ser vacunats amb AstraZeneca encara no saben que passarà amb ells. Actualment, des de Sanitat es planteja la possibilitat que puguen rebre la segona dosi amb Pfizer. No obstant això, de moment hauran d’esperar a un estudi que finalitzarà en quatre setmanes.