gripe

La taxa de grip en la Comunitat Valenciana ha descendit notablement en els primers dies de 2019 a l’espera de l’onada de fred. Segons l’últim informe de la grip de la Conselleria de Sanitat, durant la primera setmana de l’any la incidència ha passat de 47 casos a 21,1 per cada 100.000 habitants, la qual cosa suposa un 55 per cent menys.

Les mateixes fonts han informat que la grip està afectant de manera especial als menors de 14 anys; mentre que el 91,43% dels casos estudiats correspon a persones que no han sigut vacunades.

En aquest sentit, el Diari Oficial de la Comunitat Valenciana va publicar ahir l’Ordre 7/2018 per la qual s’aprova i regula el calendari de vacunació en persones adultes en la Comunitat Valenciana.

D’aquesta manera, en un mateix document es pot consultar quan és recomanable vacunar-se i el tipus de vacuna a partir dels 14 anys, quantes dosis i qui ha de vacunar-se en determinats grups de risc.

El tabaquisme, factor de risc

Entre les principals novetats en la vacunació d’adults, la nova instrucció estableix la recomanació de vacunar a majors de 64 anys i en determinats grups de risc, en aquest cas s’inclou per primera vegada el tabaquisme com a factor de risc. Les novetats es poden consultar en la web de la Conselleria de Sanitat

Cal recordar que el passat 15 de novembre de 2018, el Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut va aprovar amb les comunitats autònomes per primera vegada un calendari vacunal comú al llarg de la vida. Per això, en la Comunitat Valenciana s’ha realitzat una actualització de les recomanacions quant a vacunació en adults tenint en compte l’edat, sexe, ocupació, entorn i situació de salut i tractaments.