vacunación gripe

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha proposat l’adopció d’una acció coordinada entre el Govern central i les autonomies per a prevenir els problemes que genera la grip a partir de la tardor.

Per a això, Puig ha plantejat una vacunació generalitzada dels sectors de població més afectats. A més, ha proposat que aqueixa vacunació contra la grip s’avance a les dates habituals en la mesura que siga possible.

El president, ha indicat que el control de la grip comuna pot influir positivament en la batalla contra el coronavirus. Assegura que això contribuirà a no elevar la pressió assistencial en els centres sanitaris i ajudarà a distingir entre totes dues malalties.

OBERTURA DE FRONTERES A PARTIR DELl 21 DE JUNY

Ximo Puig va realitzar ahir aquestes declaracions després de l’última reunió telemàtica amb el president del Govern, Pedro Sánchez, i la resta de presidents autonòmics. En ella van abordar les mesures necessàries per a la gestió de la crisi causada per la pandèmia.

El líder del PSPV va detallar a més que Sánchez va traslladar algunes actuacions que arrepleguen les principals propostes sol·licitades per la Generalitat en conferències anteriors. En aquest sentit, va subratllar que s’avança al 21 de juny l’obertura de les davanteres internacionales. A més, s’alça l’obligació de la quarentena, la qual cosa permetrà avançar en la recuperació del turisme valencià.

Respecte a l’educació, Puig va proposar que es treballe en un acord per a l’ensenyament universitari. Això seria similar a l’aconseguit entre el Govern i les autonomies per a les altres etapes educatives. Segons el president, aquest acord “hauria d’ocupar més el debat i l’acció política” en les pròximes setmanes. “Ens juguem part del nostre futur”, va indicar.

La pròxima conferència autonòmica, centrada en la recuperació econòmica i social, ja serà en format presencial. Aquesta se celebrarà a la fi del mes de juliol en una data encara per definir.