vacaciones

Les vacances nadalenques acaben hui per a molts encara que uns altres disposaran d’uns dies més per a gaudir de l’oci i el temps lliure d’estes dates fins que finalitze el dia de Reyes.

No obstant això, no cal desesperar i és que en qüestió de setmanes València tornarà a estar de celebració amb el festiu del 22 de gener, data en la que es commemora el Dia de Sant Vicent Màrtir. Enguany la festivitat tindrà lloc un dimarts pel que els treballadors més afortunats podran fins i tot disposar d’altres quatre dies de pont.

Març serà el mes vinent amb opció a altres quatre dies de descans i és que igual que el 22 de gener, en esta ocasió el Dia de San José (19 de març) caurà en dimarts. Els dies grans de les Falles coincidiran en cap de setmana en uns dies en els quals València s’omplirà de visitants per a descobrir les nostres festes.

Al contrari que altres anys, este 2019 les vacances de Setmana Santa estaran més distanciades que mai de les festes falleres i és que no serà fins a un mes després quan arranquen els dies de descans amb la particularitat que enguany Dijous Sant serà laborable. No obstant això, del divendres 19 d’abril al dilluns 22 tots els valencians podran gaudir de quatre dies de vacances que seguiran una setmana després amb una opció de macropont ja que coincidirà en una mateixa setmana el Dia de Sant Vicent Ferrer (dilluns 29 d’abril) amb el Dia del Treball (dimecres 1 de maig).

I ara arriba la principal novetat, fins al moment els treballadors de la ciutat de València havien d’esperar fins a les vacances estivals corresponents o en defecte d’això fins al 15 d’agost (enguany L’Asunción serà dijous) per a gaudir d’altres dies de descans. Enguany per primera vegada hi haurà una aturada intermèdia perquè el Dia de Sant Joan (24 de juny) serà festivitat autonòmica coincidint amb l’últim dilluns del mes de juny.

Després de l’aturada estival serà el torn de la festivitat dels valencians: el 9 d’Octubre. El Dia de la Comunitat Valenciana estarà seguit pel Dia de la Hispanitat (12 d’octubre) encara que en aquesta ocasió la realització de ponts serà més difícil posat que la primera data serà dimecres i la segona caurà en diumenge.

No succeirà el mateix amb el pont del Dia de Tots els Sants (1 de novembre) ni amb el Dia de la Constitució (6 de desembre), tots dos en divendres, encara que en aquest 2019 perdrem el Dia de la Immaculada (8 de desembre) que igual que el 12 d’octubre coincidirà en cap de semana.

La DGT reduce la velocidad en las ciudades e instala más radares en 2019