Utiel

Com cada any, i coincidint amb la finalitat de la verema, Utiel serà l’escenari de la Fira Utiel Gastronòmica, un dels esdeveniments vinícoles i gastronòmics d’Espanya més reconeguts, que enguany celebra el seu XXII edició. La cita? Del 20 al 22 d’octubre en el Passeig de l’Albereda d’Utiel. El motiu? Una trobada amb el millor del vi i de la gastronomia de la nostra regió que no us podeu perdre.

Utiel Gastronòmica permetrà degustar tots els plats típics utielanos: gaspatxo, embotits, coques magres, morteruelo, ajoarriero, almortas i dolços típics d’origen molt antic com el torró de burruecos o l’ajalú, acompanyats per descomptat dels millors vins de la D.O. Utiel -Requena. Enguany, Bodegas Utielanas, Vera de Estenas, Bodegas LaTorre, Bodegas Covilor i Vicente Gandia representaran a la nostra Denominació en la Fira Utiel Gastronòmica.

Vols acudir des de València? Estàs d’enhorabona! Enguany, com a novetat, la Fira Utiel Gastronòmica posa a la teua disposició el ‘Bus del Vi a Utiel Gastronòmica’, que eixirà des del Museu Valencià de la Il·lustració i la Modernitat (MUVIM) i tindrà diferents horaris per a poder visitar la Fira tant el divendres com el dissabte i diumenge. El bitllet inclou el viatge d’anada i volta València – Utiel, quatre tiquets de degustació, catavinos i cassola de fang. Els bitllets es podran reservar cridant al telèfon 96 217 08 79 i també es podrà efectuar l’abonament en el moment d’accés a l’autobús. No tens excusa!

Es podrà també participar en el Concurs de Cuina Amateur, gaudir del servei de gastroludoteca o visitar el municipi gratuïtament de la mà de guies turístics, els qui des del recinte firal en l’Albereda et mostraran els llocs més emblemàtics de la Ciutat d’Utiel.

A més, coincidint amb la Fira Gastronòmica, es va a celebrar una nova edició de la Ruta del Tapeo d’Utiel, en la qual es podran assaborir les tapes que els restaurants i bars del municipi han preparat. Durant els dies de celebració de l’esdeveniment, des del divendres, 20 d’octubre, fins al diumenge, 22 d’octubre, s’ofereix als visitants una variada oferta de tapes utielanas en combinació amb una copa de vi al preu de 2,50 euros. Ací pots consultar els establiments participants i la tapa oferida. Així mateix, durant el cap de setmana, es podrà gaudir de l’oferta de cocktails que ofereix el Tour del Cocktail.

L’any 2012 el projecte Fira Utiel Gastronòmica va rebre el premi nacional de la Federació de Confraries Vínicas i Gastronòmiques en l’especialitat d’Artesania Culinària, guardó que premia la trajectòria d’un projecte que ha sabut mantenir-se al llarg del temps introduint elements innovadors i que al mateix temps ha sabut defensar i promocionar els elements bàsics d’una cultura gastronòmica pròpia. Desitgem que, un any més, Utiel Gastronòmica siga tot un èxit.