Valencia se plantea cambiar la normativa sobre el uso de mascarillas
Varias ciudadanas con mascarillas andando por una calle de Valencia. EFE

La meitat d’Espanya està endurint les mesures sobre l’ús de màscares i sembla que València no es quedarà arrere. Mentre des de l’Ajuntament ha advertit que multarà a tot aquell que no faça un ús correcte de la màscara, en la Generalitat continuen estudiant si s’endurirà la normativa d’aquesta.

“La Policia Local de València ha sancionat i sancionarà. L’ús de la màscara és fonamental per a evitar rebrots en la nova normalitat”. Així ho ha declarat aquest matí el regidor de Protecció Ciutadana, Aarón Cano, qui ha remarcat que “continuem jugant-nos molt” i per tant es continuarà multant si no es fa un correcte ús de la màscara.

“Ha costat moltíssim arribar fins ací. No podem dilapidar un esforç tan gran” ha assenyalat Cano qui ha declarat que fins al moment s’han interposat 800 sancions per no portar màscara a la ciutat de València.

El regidor ha avançat que des de l’Ajuntament reforçaran la presència policial. Concretament serà en els barris en els quals s’ha detectat més coronavirus en les aigües residuals: Benimaclet, Castellar i Sant Marcelino. “Controlarem encara més l’ús de les màscares en aquests barris per prevenció. Hem d’anticipar-nos tot el que puguem a diferents escenaris per a protegir la salut de la ciutadania”.

LA GENERALITAT ESTUDIA ENDURIR L’ÚS DE MÀSCARES

Andalusia, Astúries, Aragó, Balears, Cantàbria, Catalunya, Extremadura, Galícia, La Rioja, Múrcia, Navarra i País Basc. Aquestes són les 12 autonomies que han optat per ampliar les restriccions sobre l’ús de màscares en la nova normalitat. Totes elles han imposat la utilització d’aquesta en els espais públics encara que puga garantir-se la distància de seguretat.

Dilluns passat, el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puigva avançar que la Comunitat no adoptaria aquesta mesura. No obstant això, ara sembla que el Consell podria canviar de semblar i sumar-se a l’ús obligatori de la màscara.

Puig va assenyalar ahir que serà en els pròxims dies quan l’Executiu valencià prenga una decisió. D’aprovar-se aquesta mesura, valencians i turistes hauran de portar sempre aconseguisc la màscara encara que garantisquen el metre i mig. Només hi haurà nou casos que permetran no usar-la sense ser sancionat per això.