Un brote de coronavirus entre universitarios de Valencia obliga a 700 personas a someterse a las PCR
Estudiantes de la Universitat Politècnica de València durante el arranque del curso 2020-21. / Foto: UPV.

Totes les universitats públiques de la Comunitat Valenciana tancaran les seues portes aquesta setmana. La consellera d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital, Carolina Pascual, ha acordat amb els rectors el tancament dels centres universitaris públics davant l’auge de la pandèmia.

La decisió s’ha pres després de la reunió de coordinació mantinguda entre la consellera i els responsables de les universitats públiques de la Comunitat. L’objectiu és comptar amb “la mínima presenciabilidad a les aules” per a evitar la propagació del coronavirus.

A partir de la pròxima setmana, coincidint amb l’inici del segon semestre, arrancarà el model d’ensenyament a distància. Estudiants i professors reprendran així el sistema de classes online iniciat el mes de març passat.

En principi, aquesta modalitat educativa estarà activa durant el mes de febrer. No obstant això, sí que es mantindrà la presencialitat per a les pràctiques. “Seran en format online els continguts que puguen ser impartits per aquesta via i les pràctiques que necessiten presencialitat quedaran assegurades”, ha declarat Pascual.

A més, la consellera ha anunciat que la mesura es revisarà segons l’evolució de la pandèmia. Segons Pascual, la finalitat és “prendre les decisions adequades per a una docència de qualitat i per a garantir la seguretat i salut de tota la comunitat universitària”.

La mesura se suma a la ja anunciada per la Universitat Catòlica de València. La UCV va emetre ahir un comunicat avisant que a partir del dijous 28 de gener suspendrà la docència presencial. L’objectiu del centre privat és minimitzar els contactes grupals, així com possibles contactes durant els trasllats en els transports.

Ara falta saber què faran els altres centres universitaris d’àmbit privat com el CEU, ESIC o la Universitat Europea.

LLISTAT D’UNIVERSITATS TANCADES PEL COVID

  1. Universitat de València
  2. Universitat Politècnica de València (UPV)
  3. Universitat de Alicante
  4. Universitat Miguel Hernández de Elche
  5. Universitat Jaume I de Castellón (UJI)
  6. Universidad Católica de Valencia