Els hospitals valencians no poden més i el seu personal està més esgotat que mai. Les UCI dupliquen la seua capacitat i els professionals sanitaris treballen al 200%. A més, les xifres de contagis per coronavirus semblen estar lluny de baixar.

En l’última notificació de Sanitat s’ha arribat a rècord d’ingressos amb 4.777 persones hospitalitzades per coronavirus, 439 més que en el comunicat del diumenge. D’aquesta xifra de pacients, hi ha un total de 604 en les unitats de vigilància intensiva a causa de la gravetat.

Des de l’Hospital de Sagunt corroboren la saturació sanitària: “la situació és realment dolenta. Estem desbordats tant a les sales d’hospitalització com en l’UCI”, assegura la mèdic Zineb Karroud.

Karroud és resident de cinquè any en l’especialitzeu de Medicina Interna i porta des de l’inici de la pandèmia atesos els pacients COVID que arriben diàriament a l’Hospital de Sagunt. Aquesta no dubte a revelar la veritat: “Estem pitjor que al març, l’ocupació és quasi el doble”. “La sanitat ja està col·lapsada. Treballem al 200% de la nostra capacitat, estem desbordats”, assegura.

L’HOSPITAL DE SAGUNT HABILITA EL SEU GIMNÀS PER A COVIDS

La saturació de pacients amb coronavirus és tal que ja copen gran part dels hospitals. En el cas de l’Hospital de Sagunt es va iniciar originalment amb l’ús de la segona planta, la destinada a medicina interna. No obstant això, aquesta àrea ja s’ha quedat tala.

“També hem ocupat la primera planta que estava destinada als quirúrgics. A més, hem habilitat el gimnàs per als pacients COVID menys greu“, explica Karroud.

Una altra preocupació és la possible falta d’oxigen que podria arribar si els casos segueixen en augment. No obstant això, Karroud assegura que és una situació que encara no s’han plantejat i és que de moment viuen la pandèmia “dia a dia”. “La veritat és que tenir dotze pacients cada metge per dia no ens deixa pensar més enllà“, explica.

“TEMEM QUE VAJA A PITJOR”

“Estem molt esgotats i més que físicament és psíquicament. Això és una carrera que comencem al març i encara no hem tingut cap respir. També cal suplir les absències dels companys que es van de baixa per COVID i l’estrès en general de no infectar a les nostres famílies”, relata Karroud.

“És una pressió psicològica molt important a la qual estem sotmesos i la veritat és que no veiem la fi. Veiem que això no acaba i temem que vaja a pitjor i no hàgem arribat al pic de la pandèmia“, conclou.