El plan del Gobierno para Navidad se hace público y avanza las nuevas restricciones
Imagen de archivo de la Cabalgata de Reyes de Valencia.

Una carta explica, de forma didàctica, com explicar la “veritat” dels Reis Mags als xiquets de la casa. Mitjançant una història i amb molta psicologia s’aconsegueix donar la notícia als xiquets quan compleixen els 7 anys. La carta dels Reis mags als pares diu el següent:

Benvolgut papà i benvolguda mamà. Som els Reis Mags. Sabem que acaba de nàixer María. És una xiqueta preciosa que us farà molt felices als dos. Ja sabeu que cada 6 de gener anem en silenci a casa de tots els xiquets. Els deixem regalitos per a celebrar el naixement del xiquet Jesús. També per a dir-los l’orgullosos que estem d’ells. Però a partir d’ara no podrem fer-ho perquè estem molt viejecitos. Cada vegada hi ha més i més xiquets en aquest món. No podem anar a casa de tots.

A més, ahir vaig caure del camell i em vaig trencar el braç (sóc Melchor, una miqueta maldestre); Gaspar és molt lent perquè camina amb l’ajuda d’un vell bastó i Baltasar, Nostre viejecito Baltasar!, s’oblida sempre d’on té la llista dels regals.

Com veus, ja estem molt majors i necessitem demanar-vos tres favors molt importants:

Primer favor:

Que ens ajudeu a posar els regals als xiquets. Cada pare i mare faran el nostre treball el dia de Reyes: llegiran les cartes dels seus fills i, amb la mateixa il·lusió que la nostra, els posaran els regals com si anàrem nosaltres. Així tots els xiquets del món tindran els seus regals i nosaltres podrem descansar i veure, des del lluny, els seus caritas d’alegria.

Segon favor:

Com això és un gran secret, no li ho podreu dir a María fins que complisca els 7 anys. Quan tinga aquesta edat, ja serà major i sabrà guardar aquest secret. Els xiquets xicotets no han de saber que nosaltres ja no podem posar els regals i que són els pares els que ens ajuden perquè si no… Què pensaran de nosaltres? On estarà la màgia? El secret s’ha de dir només als xiquets responsables. Als quals ja poden entendre que nosaltres els volem molt. Els que entenen que, per això, demanem ajuda als seus pares, les persones que més els volen a ells.

Tercer favor:

Alguns pares que ens ajuden estan malalts o no tenen diners per a comprar regals als seus fills. I també hi ha xiquets que no tenen la sort de tenir dos papàs. Per això, necessitem que els vostres fills es convertisquen «una miqueta» en Reis Mags i compartisquen alguns regals amb els xiquets que no tenen tanta sort com ells.