Ximo Puig
Les Corts Valencianes en el debate sobe el estado de la Comunitat Valenciana, el último de esta legislatura. EFE/ Kai Forsterling

Les Corts Valencianes viuen hui el que serà l’últim Debat de Política General d’esta legislatura. El president del Consell, Ximo Puig, ha sigut el responsable de començar el torn d’intervencions amb un nou format amb el qual es pretén agilitar la jornada.

Este nou format ha establit un límit de 12 propostes a presentar per cada partit amb una pausa d’un dia perquè puguen estudiar-se amb deteniment abans de la votació que tindrà lloc dijous que ve 13 de setembre.

Després de la intervenció de Puig, sense límit de temps, hi haurà una aturada de 30 minuts abans que comence el torn dels portaveus en el següent ordre: Isabel Bonig (PP), Antonio Estañ (Podemos), Mari Carmen Sánchez (Ciutadans), Fran Ferri (Compromís) i Manolo Mata (PSPV). Cadascun d’ells disposarà de 30 minuts de temps mentre que el president de la Generalitat podrà respondre sense límit de durada.

En finalitzar la intervenció dels cinc portaveus arrancarà un termini d’una altra mitja hora perquè els partits puguen presentar les seues propostes de resolució que es validaran aquest dimecres en la Mesa de Les Corts i la Junta de Síndics per a ordenar per blocs el debat del pròxim dijous en el qual tindrà lloc la votació.