Acabar amb la bretxa salarial, reivindicar la igualtat de gènere i eradicar la violència masclista seran els principals reptes de la vaga parcial convocada per al 8 de març.

UGT i Comissions Obreres han realitzat una assemblea conjunta sobre el Dia de la Dona on han manifestat que és necessari acabar amb la desigualtat mitjançant polítiques públiques i noves mesures legislatives. Des d’UGT també han sigut crítics amb els casos d’assetjament laboral, una xacra social per a la que han oferit suport a totes les víctimes que la patixen.

A més del 8 de març una altra data clau serà el dèsset d’este mes. Els sindicats planegen convocar una gran mobilització en defensa de les pensions públiques per a garantir la seua viabilitat i la seua revaloració. De moment solament es tracta d’una proposta per part d’UGT i CCOO que no està tancada i que podria organitzar-se de forma descentralitzada per a facilitar l’assistència. L’objectiu serà mobilitzar a la ciutadania per a obligar al Govern a canviar les seues polítiques en matèria de pensions.