VTC

L’aplicació mòbil Uber ja està disponible a València. La companyia nord-americana ha arrancat hui la seua marxa després de l’èxit collit en altres ciutats del territori nacional com Madrid, Barcelona, Màlaga, Sevilla i Córdoba, a les quals se sumaran pròximament Elx i Alacant.

L’aplicació que posa en contacte a viatgers amb conductors és la segona vegada que s’instal·la en la capital del Túria i és que Uber ja va estar present a la ciutat en 2014 fins que la justícia va prohibir el seu ús per funcionar llavors amb cotxes particulars en lloc de les actuals llicències VTC (Vehicles de Turisme amb Conductor).

Ara, l’aplicació de tecnologia mòbil torna amb una flota de 200 vehicles, la qual cosa suposarà una feroç competència per a Cabify, amb una tarifa de 0,10€ per minuts i 1,20€ el quilòmetre. A més, existirà una tarifa base d’un euro al que s’unirà una tarifa mínima de 1,2€ i una quota de cancel·lació de 3,5€.

Com funciona Uber?

  1. Un passatger obri l’app: el passatger introdueix la seua destinació en el quadre “On vas?” que apareix en la part superior de la pantalla. Prem cada opció de viatge per a veure el temps d’espera, la grandària dels vehicles i el preu. A continuació, confirma la seua ubicació de recollida i prem Sol·licitar.
  2. S’assigna un conductor al passatger: un conductor proper veu el viatge del passatger i decideix acceptar-ho. Quan el vehicle del conductor es troba aproximadament a un minut, s’avisa automàticament al passatger.
  3. El conductor arreplega al passatger: el conductor i el passatger verifiquen mútuament els seus noms i la destinació. A continuació, el conductor comença el viatge.
  4. El conductor porta al passatger fins a la destinació: l’app ofereix al conductor instruccions pas a pas, que li permetran centrar-se en arribar a la seua destinació. Mentrestant, el passatger pot gaudir d’un viatge còmode i tranquil.
  5. El conductor i el passatger deixen valoracions i opinions: al final de cada viatge, els conductors i passatgers poden valorar-se mútuament amb una puntuació d’1 a 5 estreles. Els passatgers també poden felicitar el conductor. En aquelles ciutats en les quals pot donar-se propina, poden fins i tot demostrar el seu agraïment pagant una mica més.

Consulta los días y horas de la huelga de Metrovalencia