Ni fullets ni mostradors. L’estand de Turisme Comunitat Valenciana en Fitur 2021 serà molt diferent al d’edicions passades. La pandèmia ha provocat la digitalització de l’exposició turística de Madrid, que tindrà lloc des d’avui fins al 23 de maig en Ifema. D’aquesta forma, tota l’oferta de la Comunitat es difondrà a través de pantalles i codis QR. Així ho ha avançat el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer.

A més d’aquestes dues eines, l’estand valencià també comptarà amb una eina més: dispositius en forma de xapa. A través d’aquests objectes es controlarà l’emplene de la distància de seguretat de tal manera que quan s’incomplisca emetran un senyal. Al mateix temps, l’exposició disposarà de tecnologia per a controlar aforaments, segons arreplega la Generalitat València en el seu web.

A més de complir amb totes les mesures de seguretat, l’estand d’enguany cerca atraure visitants a la Comunitat. Això sí, sota una premissa molt important: “Som la destinació més segura d’Europa”. Així ho destacava Colomer durant la presentació de les novetats de la fira madrilenya.

Turisme Comunitat Valenciana vuelve a Ifema más digital que nunca
Prototipo de Turisme Comunitat Valenciana en Fitur. /Turisme Comunitat Valenciana

Més de 100 empreses valencianes aterren en Fitur

Amb l’objectiu de cridar l’atenció dels turistes, Turisme Comunitat Valenciana compta amb la participació de més de 100 empreses autòctones. Algunes d’elles se situen en el pavelló número 7, on es troba l’estand principal del turisme valencià. Aquest compta amb un espai de 2.053 metres quadrats dividits en tres grans illes.

En la primera s’integren les sis marques: València Turisme, Castelló Mediterrani, Costa Blanca, Benidorm, Turisme València, i Alacant. Al costat d’aquests espais, se situen també dues zones diferenciades destinades al producte Festes i Festivals.

Per part seua, el segon espai està destinat a mostrar l’oferta de producte i a la disposició d’empreses turístiques. Aquesta segona illa es divideix en una Zona d’Empreses i associacions turístiques amb 38 taules identificades. A més, abasta una Zona de Producte amb sis grans blocs diferenciats: Mediterrani Cultural, Gastronòmic, Natural i Actiu, espai LGBTQ+ i empreses tecnològiques.

Finalment, l’estand compta amb espais destinats a la comunicació. Amb tot això, el cost de la participació de la Comunitat en Fitur se situa en els 616.395 euros més IVA.

Turisme Comunitat Valencia vuelve a Ifema más digital que nunca
Prototip de l’estand de Benidorm en Ifema./ Turisme Comunitat Valenciana

La Comunitat aposta pel missatge emocional per a atraure turistes

A més de comptar amb l’estand, Turisme Comunitat Valenciana traurà el seu costat més emocional a través de l’espot d’enguany. La campanya, presentada dilluns passat pel president Ximo Puig, estarà present en les pantalles de la fira madrilenya. Sota el lema ‘Qui l’ha viscut el sap’, l’espot cerca el viatge emocional.

Colomer ha incidit en què “ara més mai, tots necessitem fer turisme per salut emocional i mental”. “És el moment de fer les maletes”, assegura el secretari autonòmic. No obstant això, recalca que és necessari no oblidar-nos de la prudència i la responsabilitat per a viatjar amb seguretat.