Tres terremotos agitan Valencia en solo una semana
Los tres terremotos localizados durante la semana / INSTITUTO GEOGRÁFICO NACIONAL

El sud de la província de València ha presenciat tres terratrèmols durant el transcurs de la setmana. Les localitats de Bocairent, Moixent i Canals han registrats sismes entre els 1,5 i els 2,7 graus en l’escala Richter.

Segons ha informat el Institut Geogràfic Nacional (IGN), aquestes sacsejades s’han produït en diferents dies. El més recent ha sigut el viscut a Bocairent. La localitat de la Vall d’Albaida ha viscut aquesta matinada un sisme de 1,5 graus. El terratrèmol s’ha produït a les 00.38 hores amb epicentre en la Serra de Mariola.

A més de Bocairent, el dimarts i el divendres també van haver altres dos moviments sísmics. El dimarts es va registrar el primer terratrèmol de la setmana a Moixent, poble situat a la comarca de La Costera. Aquest va ser de 1,8 graus en l’escala Richter.

El segon sisme es va detectar el divendres en la localitat de Canals, també situada a La Costera. Aquest terratrèmol va ser el més fort dels tres i va aconseguir els 2,7 graus en l’escala Richter.

LA COMUNITAT VALENCIANA, ZONA DE RISC SÍSMIC

Davant aquesta onada de terratrèmols, cal destacar que aquestes comarques pertanyen a la zona de major risc sísmic en tota la Comunitat Valenciana. De fet, l’autonomia es troba en situació d’emergència sísmica les 24 hores del dia.

Per sort, aquests terratrèmols no han generat danys en les localitats. No obstant això, aquests sismes alerten i avisen a les autoritats. No es descarta la possibilitat que es puguen produir amb una major força i gravetat en el futur.

Per a solucionar aquesta situació, la Generalitat Valenciana i l’Institut Geogràfic Nacional (IGN) treballen braç a braç per a intentar prevenir aquests successos a través informes i mesuraments.

La detecció precoç de les sacsejades, elaboracions de plans de risc i la construcció d’edificis amb la norma de sismorresistencia són algunes de les mesures que s’estan realitzant per a prevenir tremolors d’una gran magnitud.