Ya hay fecha para eliminar la mascarilla obligatoria en la calle
Personas con mascarillas en Valencia./EFE

El 19 d’abril serà el dia de acomiadada de la mascareta en espais interiors de tot el territori nacional. Així ho va anunciar aquest dimecres la ministra de Sanitat, Carolina Darias, al Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut (CISNS).

Segons va explicar, la mesura es tractarà en el primer Consell de Ministres celebrat després de Setmana Santa. Així, el dimarts 19 d’abril s’aprovarà el Reial decret amb el qual la mascareta deixarà de ser obligatòries en interiors. Un dia després, el dimecres 20 d’abril, la mesura es publicarà en el Boletín Oficial del Estado (BOE). A partir de llavors, els espanyols ja no hauran de lluir les mascaretes excepte excepcions.

Encara que les mascaretes deixaran de ser obligatòries en interiors amb caràcter general, sí que es mantindrà en tres casos. Els ciutadans hauran de fer ús de la mascareta en els centres assistencials tant per a treballadors com per a visitants. També l’hauran de portar les persones ingressades quan compartisquen espais comuns anara de la seua habitació.

A més, es mantindrà l’obligació del seu ús en els centres sociosanitaris, per als treballadors i visitants en zones compartides. Finalment, Sanitat mantindrà l’obligatorietat en els mitjans de transport públics com a trens, autobusos, metres o tramvies.

Aquesta decisió es basa en l’informe realitzat per les persones expertes de la Ponència d’Alertas. De la mateixa manera, aconsellen l’ús responsable de la mascareta en interiors per a població vulnerable i altres àmbits com a espais tancats d’ús públic.