Sanitat permitirá a los valencianos despedirse físicamente de sus seres queridos
FOTO: EFE / KAI FÖRSTERLING.

Els cementeris del Grau, Cabanyal i Campanar estan a la vora del col·lapse. El Grup Popular de l’Ajuntament de València ha alertat que els cementeris estan prop d’omplir-se com ja va succeir el mes d’abril passat en Benimàmet quan una família va haver de cancel·lar un enterrament per la impossibilitat d’enterrar el cos.

El regidor Carlos Mundina ha lamentat la falta de previsió del consistori després de conèixer la situació dels cementeris valencians. “El Govern de Ribó i PSOE està més preocupat a omplir els cementeris de plaques solars que a dotar-los d’infraestructures i disposar de nínxols perquè les famílies puguen triar on enterren als seus sers estimats”.

Mundina ha recordat que Benimàmet ja no té cap nínxol lliure i la situació pot repartir-se en uns altres. Segons ha avançat, en el cementeri del Grau només queden dos nínxols lliures mentre en el Cabanyal només hi ha un. A més, en Campanar quedarien 8 nínxols lliures i en Massarrojos comptarien amb 20.

Mundina ha alertat de la falta de previsió i ha assegurat que és una mostra de la “nul·la gestió municipal”. “No podem viure episodis com els ocorreguts aquesta Setmana Santa en el cementeri de Benimàmet”, ha declarat. “Arriben sempre tard i malament, pagant els veïns de la ciutat la seua falta de gestió”.

400.000 EUROS PER A AMPLIAR ELS CEMENTERIS VALENCIANS

El regidor del PP ha demanat a l’Ajuntament que “amb urgència” es construïsquen nous nínxols en aquests cementeris. Mundina ha alertat de la falta de previsió i ha assegurat que és una mostra de la “nul·la gestió municipal”. “No podem viure episodis com els ocorreguts aquesta Setmana Santa en el cementeri de Benimàmet”, ha declarat.

El regidor ha denunciat que a l’octubre la regidoria de cementeris encara tenia arracada d’executar el 75% del pressupost d’inversions. Disposava de 400.000 euros sense executar amb els que es podrien haver invertit a construir nínxols en els cementeris dels pobles i pedanies de la ciutat.

Va ser la setmana passada quan finalment es va aprovar una modificació de crèdits en la Junta de Govern. Per tant, ara sí que s’utilitzaran els 400.000 euros per a la construcció de nínxols. No obstant això, des del PP han criticat que “arriben tard i malament”. “Ha passat més de mig any des que denunciem la situació i es va aprovar la modificació de crèdits fa una setmana”, conclouen.