Estudian un tren ultrarrápido que uniría España con Holanda y África en menos de 90 minutos
Modelo de la infraestructura ideada por Hardt Hyperloop.

Viatjar de Barcelona a Amsterdam en 90 minuts o passar de Madrid a Tànger en una hora sense avió. Això és el que podria succeir pròximament amb la tecnologia Hyperloop. Es tracta d’un tren d’ultra alta velocitat en el qual ja es treballa.

L’Hyperloop és un model de transport ideat per Tesla i SpaceX. Es basa en un disseny de tren en tubs al buit sense necessitat de raïls, és a dir, una levitació magnètica. Es calcula que podria aconseguir una velocitat de fins a 1.200 km/h convertint-se en el mitjà de transport més ràpid del món.

A Holanda, l’empresa Hardt Hyperloop ha publicat recentment un informe sobre els seus beneficis per al medi ambient. A més, sembla que els seus treballs avancen correctament i és que el seu objectiu és implantar aquesta tecnologia en 8 anys.

Però Hardt Hyperloop no és l’única companyia que treballa en aquesta tecnologia. A València es troba Zeleros Hyperloop, fundada en 2016 en Lanzadera, mentre al Marroc destaca STMLoop, a més de moltes altres per tot el món.

En el cas de la companyia marroquina es treballa en dues línies. Una que connectaria Madrid-Sevilla i Algesires i una altra que uniria Marrakech-Casablanca-Tànger. L’objectiu final seria unir aqueixes dues línies i establir un viatge pròxim a una hora de duració. La seua idea és que els bitllets tinguen un cost raonablement assequible i es parla de preus de 100 euros el viatge.

Amsterdam to Frankfurt in 50 mins? Dutch hyperloop startup ...
Disseny de l’interior del vagó en el qual treballa Hardt Hyperloop.

QUÈ ÉS LA TECNOLOGIA HYPERLOOP?

L’hyperloop és un sistema de transport segur, ràpid i energèticament eficient. Està ideat per a transportar un gran flux de persones i mercaderies entre ciutats i països. Els vehicles autònoms es mouen per mitjà d’un sistema flotant magnètic a través d’una xarxa de tubs de baixa pressió connectant ciutats i centres logístics.

Amb velocitats superiors a les de les aerolínies i el ferrocarril, un sistema hyperloop internacional a Europa abordarà de manera efectiva els reptes actuals i futurs com la cohesió social, la sostenibilitat i el creixement econòmic en tot el continent.