Así será la transformación de Pérez Galdós y Giorgeta con más acera y dos nuevas plazas
Diseño de la transformación de las avenidas Pérez Galdós y Giorgeta.

El Ajuntament de València continua preparant la transformació de les avingudes Pérez Galdós i Giorgieta. El consistori ha presentat hui el projecte urbanístic que permetrà ampliar les voreres i crear dues noves places. Tot això comptarà amb un pressupost pròxim als 835.500 euros més IVA.

La actuació consistirà en la eliminació d’un carril de circulació per sentit. Això ajudarà a ampliar les voreres. Aquestes passaran dels 1,80 metres actuals als 4 metres en pràcticament tota l’avinguda. A més, s’inclourà un carril bici unidireccional en cada sentit compartit amb el carril bus.

“L’ampliació de voreres és una necessitat molt important en aquestes avingudes que els veïns vénen reclamant històricament. I amb aquesta actuació anticipem aquesta ampliació per a no haver d’esperar al projecte definitiu” ha comentat Sandra Gómez, vicealcaldessa i regidora de Desenvolupament i Renovació Urbana.

L’actuació també inclourà nous passos de vianants per a facilitar la mobilitat. De la mateixa manera, es crearan plataformes en les parades d’autobús perquè els usuaris puguen esperar amb comoditat i seguretat. A més, es formaran dues xicotetes placitas en l’espai recuperat en els encreuaments dels carrers Jesús, i Cerdà i Rico.

ELIMINACIÓ DEL TÚNEL

L’Ajuntament de València ja ha mantingut una reunió amb col·lectiu Fuera Tunel per a presentar el projecte. Després d’aquesta reunió es va adoptar el compromís d’estudiar solucions de carril bici segregat per al projecte definitiu on també inclou l’eliminació del túnel.

Una vegada es dispose dels informes dels serveis s’aprovarà el projecte. “Hem redactat ja els plecs de licitació de l’obra per a escurçar al màxim els terminis. D’aquesta manera, quan s’aprove podrem enviar-ho a contractació”, ha aclarit Gómez.

Paral·lelament, s’estan ultimant els plecs per a licitar el concurs d’idees per a la remodelació definitiva de les avingudes. “L’objectiu és trobar la millor solució per al disseny definitiu de l’avinguda i disposar molt prompte del projecte redactat per a poder programar les obres de reurbanització. Recuperar espai públic; reduir la contaminació i el soroll; i millorar el paisatge i la qualitat de vida de les avingudes és fonamental per a les persones que dia a dia les utilitzen o viuen en elles”, ha conclòs la regidora.