L’EMT serà gratuïta per a les i els joves menors de 25 que es troben estudiant o treballant amb ingressos inferiors a 900 euros. Aquesta és una de les iniciatives de la proposta jove que ha presentat hui en la Universitat Politècnica de València la candidata socialista a l’alcaldia de València, Sandra Gómez.

D’aquesta manera, segons han informat fonts del partit, més de 150.000 menors de 25 anys a la nostra ciutat podran accedir de forma gratuïta al servei de transport públic municipal.

Fins hui l’EMT tenia un abonament mensual de 25 euros al mes per a les persones joves pel qual ingressava a l’any 1,3 milions d’euros, per la qual cosa des del Partit Socialista volen bonificar aquest cost a l’empresa municipal perquè puguem oferir el servei de transport públic a les persones joves. “En primer lloc, com un mecanisme per a fomentar la igualtat d’oportunitats en tots els trams d’edat i en segon lloc, per a inculcar hàbits de mobilitat sostenible a la ciutat”, han explicat.

Precisament igualtat i sostenibilitat són dos pilars fonamentals sobre els quals s’assentisca el model de ciutat que el Partit Socialista impulsarà des de l’alcaldia en els pròxims anys.