Así se transformará la antigua Fe en el nuevo centro de especialidades de Campanar
Futuro centro de especialidades del barrio de Campanar.

El Ajuntament de València ha donat un pas més en el desenvolupament del futur centre sanitari ‘Campanar-Ernest Lluch’. La Comissió de Desenvolupament i Renovació Urbana ha publicat el Pla Especial d’Infraestructures Sanitàries on es detalla el projecte.

Segons ha anunciat la vicealcaldessa i responsable de l’àrea d’Urbanisme, Sandra Gómez, l’objectiu del Pla Especial és ordenar urbanística i arquitectònicament les infraestructures sanitàries que se situaran en el nou centre d’especialitats de València.

L’actuació total abastarà 76.000 metres quadrats de superfície, és a dir, l’espai complet de l’antic Hospital La Fe. Com a novetat destaca la incorporació de jardí de 8.500 metres quadrats al costat del ‘Campanar-Ernest Lluch‘. Batejat amb el nom del ‘Parc de la Salut’, aquesta zona s’emplaçarà en el centre del recinte.

“Com a base per a l’ordenació s’ha partit de la idea seleccionada en el concurs d’idees promogut per la Conselleria de Sanitat. La zona verda principal, o Parc de la Salut, de 8.500 m2, s’implantarà a un costat i a l’altre de l’eix principal de l’ordenació, que discorre entre l’avinguda de Campanar i el carrer Joaquín Ballester“, ha explicat Gómez.

“Es tracta un projecte de gran envergadura molt demandat pels veïns dels districtes del nord”. Segons ha destacat, aquests recuperaran l’ús públic de “aquest gran espai”. A més, la vicealcaldessa ha remarcat que la nova infraestructura assegurarà les dotacions sanitàries “necessàries per a la ciutadania”.